Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Monrovia-Liberia-1977 n Wel salaris, maar geen werk.

Moeilijk te geloven, trouwe lezer, maar tweemaal in zijn zwervend bestaan geraakt Zwerver in academische sferen. Nee, nee, hij bedrijft geen wetenschap, nee, hij houdt zich slechts op in kringen waar sommigen bij tijd en wijle in toga plechtigheden bijwonen.
De eerste maal is aan de Universiteit van Liberia te Monrovia, van begin 1977 tot midden 1979. Zijn taak is daar in het College of Business and Public Administration onder studenten kennis en gebruik computers te stimuleren. Een van de initiatiefnemers: "Dit Business College kan niet blijven doen alsof er geen computers bestaan". Men spreekt niet van ICT, hooguit van IT, want in termen van communicatie via netwerken wordt nog niet zo gedacht. Overigens maakt het Office of Admissions, Records & Registration al wel gebruik van de IBM System/3 computer van het Ministerie van Planning en Economische Zaken, de enige overheidscomputer in het land.
"Visiting Professor" Zwerver begint daar te zwerven omdat niemand, werkelijk niemand, in dat Business College op de hoogte blijkt van zijn aankomst en het doel daarvan. De grote vakantie loopt op een eind maar nogal wat functionarissen zijn nog niet terug. Van degenen die enig weet hebben van dit nieuwe initiatief kennelijk nog niemand. Gelukkig blijkt personeelszaken wel op de hoogte, wel zo prettig met het oog op huisvesting en salaris.
Zwerver vult het "visiting" karakter van zijn aanstelling op eigen wijs in. Hij schuimt de campus af, speciaal het Business College en de centrale bestuurskwartieren, spreekt eenieder aan die zijn pad kruist, roert de trom, op zoek naar mensen die hem verder kunnen helpen. Men staat hem vriendelijk te woord maar hij bereikt niets. Maar dan, eureka!, hij krijgt er al trommelend lucht van dat de Dean van het College of Science and Technology weer in haar kantoor is gesignaleerd. Openbreken die handel! Wellicht kan zij een docent Wiskunde / Statistiek gebruiken? Daarin is Zwerver opgeleid. En wat zijn IT-ervaring betreft, dat zal haar toch ook wel interesseren? Erop af! Lezer! U leest er nog over!


Kiss & Ride bij CS wordt parkeerplaats

afzetten n Achter station Leiden Centraal wordt de middenberm weer een Kiss & Ride-strook. Een meerderheid van de Leidse gemeenteraad steunde het verzoek van de VVD Leiden om de plek waar treinpassagiers kunnen worden afgehaald of afgezet in ere te herstellen.

Wel krijgt de strook een andere status; het worden plaatsen voor kort-parkeren. Dat is volgens de Leidse wethouder Leewis de enige manier om zo'n Kiss & Ride te formaliseren. Er moet wel betaald gaan worden voor dit kort-parkeren omdat handhaven anders niet mogelijk is. Volgens VVD-raadslid Maarten Dirkse zou daar nog wel een mouw aan te passen zijn door bijvoorbeeld een nultarief in te voeren. (bron: Sleutelstad.nl)