Radius filmmiddag

film n "In hoeveel films zit ik?", vraagt hij retorisch. "Tweehonderd?? Misschien wel tweehonderdvijftig... Ik ben lang geleden al de tel kwijtgeraakt."Aan het woord is acteur Harry Dean Stanton die de hoofdrol speelt in de film van vrijdag 27 september.

De oude cowboy Lucky is zijn laatste grote rol, en het mag een waardig afscheid genoemd worden. Hij is hier een negentig jaar oude man, die in een klein woestijndorp in de VS zijn dagen uitzit, door zijn leven in te delen in een simpele routine. Iedere ochtend doet hij een stuk of vijf yoga-oefeningen. Daarnaast zorgt hij dat hij altijd drie pakken melk in een verder lege koelkast heeft staan, en hij zet voordat hij 's avonds gaat slapen een glas melk koud voor de volgende ochtend. Verder slijt hij zijn dagen door rondjes te lopen, kruiswoordpuzzels te maken in de plaatselijke diner en liefdevol te zorgen voor zijn eigen cactus. Op een ochtend, tijdens het koffiezetten, valt hij om. De dokter weet hem niets te vertellen, en heeft als enige diagnose Lucky's ouderdom. Met de nieuwe zekerheid van zijn nabije sterven, vervolgt Lucky zijn routine, maar niet zonder enig verzet.
Kort na de première van de film in 2017, overleed Stanton (91 j.).

Radius filmmiddag • vrijdag 27 september • Dorpscentrum Oegstgeest • Tijd: 14.30 u (zaal open 14.00 u) • Kosten: € 5,-. • Titel kan worden opgevraagd bij: Radius: 7074200 of Dorpscentrum: 8876656.


Oegstgeest Ontmoet

samen n In de week van 1 tot en met 8 oktober is er voor alle inwoners van Oegstgeest een leuk en gevarieerd programma samengesteld om elkaar te ontmoeten. De week heet dan ook 'Oegstgeest Ontmoet'.

Alle organisaties die zich willen aansluiten bij het 'Netwerk Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest' hebben hun best gedaan om in deze week iedere dag een mooi activiteitenprogramma aan te bieden. Er zit voor iedereen iets bij.
Het mooie is dat de meeste activiteiten gratis zijn, en dat men zich er niet van te voren voor hoeft aan te melden.
Bekijk het hele programma op: https://wijzijneva.nl/nieuws/programma-oegstgeest-ontmoet


Workshop Move your mind

In het kader van 'Oegstgeest Ontmoet' organiseert Eva in samenwerking met Giselle Joosten van balletstudio More than dance een laagdrempelige workshop. Iedereen kan meedoen. Deze bijeenkomst wordt deze week gratis aangeboden. Aanmelden via www.wijzijneva.nl Tel. (071) 516 1445.
Woensdag 2 oktober van 14.00 – 15.00 uur
Dansstudio van Sportschool Jenergy, Clusiushof 8, Oegstgeest