Wethouder Matthijs Huizing ontmoet de deelnemers van het Oegstgeester Taalcafé. Elke donderdag wordt samen theegedronken en gepraat. | Foto Willemien Timmers
Wethouder Matthijs Huizing ontmoet de deelnemers van het Oegstgeester Taalcafé. Elke donderdag wordt samen theegedronken en gepraat. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Taalhuis

Taalcafé n Van 9 tot en met 13 september hadden alle regionale Taalcafés van de Bibliotheek Bollenstreek een 'feestelijk' taalcafé in verband met de week van de alfabetisering. Dit was hèt moment om organisator het Taalhuis in het zonnetje te zetten.

Dit jaar hebben de Taalcafé-deelnemers met elkaar een dichtbundel samengesteld. Deze werd tijdens de bijeenkomst op 12 september in Oegstgeest aan wethouder Matthijs Huizing overhandigd. Ook las een deelneemster haar gedicht voor.
De dichtbundel is geschreven aan de hand van het thema van de week van de alfabetisering, namelijk: durf te dromen. Alle taalcafés hebben in het voorjaar hard gewerkt aan allerlei soorten gedichten. Van elfjes tot haiku's en verschillende rijmschema's. Op ieder taalniveau kun je wel een gedicht maken.

In Oegstgeest is er elkde donderdag van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek een Taalcafé voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken. Iedereen welkom.