Veel schade aan de toegangsdeuren. Foto Wil van Elk
Veel schade aan de toegangsdeuren. Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Inbraak bij Danice

Schade n Op 12 september werd er ingebroken in IJscafe Danice aan de Irislaan in Winkelgebied de Lange Voort. Behoorlijk veel schade aan de deuren die naar buiten toe werden opgebroken. Omdat het naar binnen openslaande deuren zijn, is de schade zodanig dat ze moeten worden vernieuwd. Nieuwe deuren moet worden gemaakt en dat kan wel drie maanden duren. Met het meenemen van twee geldlades is het volledige kassasysteem en administratie uitgeschakeld. Een zak met geschenkbonnen is weer terug, die was gedumpt in de bosjes. De eigenaar is behoorlijk gedupeerd door deze inbraak.


Aanhouding voor zeven Oegstgeester misdrijven

politie n Zaterdag 14 september heeft de politie twee personen aangehouden in Rotterdam die verdacht worden van het plegen van zeven misdrijven binnen de gemeente Oegstgeest.

Het gaat hier onder andere om een woninginbraak, een bedrijfsinbraak en diefstal van bromfietsen.

De verdachten zijn een vrouw van 18 en een man van 20 jaar oud. "Wij zijn de verdachten op het spoor gekomen door goed werk van onze wijkagent!" laat politie Leiden Noord op hun Facebook-pagina weten. "De verdachten zullen gehoord worden door onze recherche en de zaak zal overgedragen worden aan het OM."


Food & Fashion

winkelen n Op zaterdag 21 september vanaf 14.00 uur zal Winkelgebied De Kempenaer in het teken staan van Food & Fashion.

Bezoekers kunnen genieten van lekkere drinks en bites uit de horeca en foodwinkels, er is een optreden van De Hoytema Band, er zijn modeshows en nog veel meer entertainment. "Het wordt een middag vol gezelligheid", aldus de organisatie.