Visser 't Hooft Lyceum viert eeuwfeest

honderd n Het nieuwe schooljaar is op het Visser 't Hooft Lyceum aan de Kagerstraat in Leiden begonnen met allerlei activiteiten voor de leerlingen in het kader van het eeuwfeest van de school.

De aftrap voor de Eeuw-festiviteiten werd donderdag 5 september gedaan: de school ging met alle leerlingen een dagje uit naar de Efteling. Om 8 uur 's morgens vertrokken er een 25-tal bussen met in totaal 1500 leerlingen en docenten naar Kaatsheuvel.
Op vrijdag 6 september stonden allerlei verschillende activiteiten op het programma. Onder andere werd er door klassen aandacht besteed aan Plastic Soup en het strand schoonmaken. In de avond van 6 september was er een schoolfeest dat de vorm van een festival kreeg.

Later in het jaar volgt een theaterspektakel in de Leidsche Schouwburg op 28, 29 en 30 oktober waar leerlingen en leerlingen hun beste acteertalenten kunnen tonen.

Eeuwboek en reünie

Een commissie van oud-collega's is al twee jaar bezig om een Eeuwboek te maken dat op vrijdag 1 november wordt gepresenteerd en vanaf die datum bij de school is te bestellen, maar ook te koop zal zijn bij Boekhandel de Kler.
En voor alle oud-collega's en oud-leerlingen is er op zaterdag 9 november een grote reünie. Daarvoor kan eenieder zich opgeven via www.vhl.nl.

historie

Het Visser begon in 1919 op de Witte Singel als Christelijke H.B.S. De school groeide gestaag en in de jaren '20 werd het gebouw aan de Kagerstraat in gebruik genomen, dat later een aantal keren is uitgebreid. Bij de uitbreiding in de jaren '60 kreeg de school de naam Chr. Lyceum dr. W.A. Visser 't Hooft, naar de toenmalig secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken.

In de loop der jaren fuseerde de school met o.a. de Mavo aan de Ant. Duijcklaan, de Dwarswetering in Leiderdorp en de Mondriaan-scholengemeenschap aan de 5-mei laan. Sinds 1994 hoort ook de Mavo in Rijnsburg tot dezelfde school, die nu kortweg Visser 't Hooft Lyceum heet.