Een gewone dwergvleermuis.
Een gewone dwergvleermuis. Foto: René Janssen

KidsSportEvent

beperking n Revalidatiecentrum Basalt organiseert op 25 september het KidsSportEvent voor kinderen met een fysieke beperking.

Kinderen tussen de 5 en 18 jaar kunnen in de grote sporthal van Basalt Leiden tal van sporten die worden aangeboden in de Leidse regio uitproberen. Denk aan: racerunning, rolstoeltennis, framevoetbal en boccia (een soort jeu de boules). Daarnaast is er meer te beleven zoals muziek en een rugbydemonstratie. De kinderen gaan naar huis met een goodiebag met leuke spulletjes. Meer informatie en inschrijven op https://basaltrevalidatie.nl/kinderen.


MEC-avond vol vleermuizen

natuur n Zaterdagavond 14 september kunnen geïnteresseerden met een gids van het Milieu Educatie Centrum (MEC) Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een batdetector kunnen wandelaars ze horen.

Om 19.30 uur ontvangt men de natuurliefhebbers met koffie en thee in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond 20.00 uur, als het donker begint te worden, wandelt men in groepen door landgoed Oud-Poelgeest en het Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Rond 21.30 uur wordt afgesloten.
Opgeven is niet noodzakelijk maar wel prettig. Dit kan per email: info@mecoegstgeest.nl. Info over het MEC: www.mecoegstgeest.nl.
Dit is de laatste zomeravondwandeling op zaterdag. Vanaf november organiseert het MEC de wandeling weer op zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.