Afbeelding
Foto:

Kelly van der Wal

Het is super-inspirerend om jonge mensen te spreken met enthousiaste ambities. Kelly van der Wal is daar een opmerkelijk voorbeeld van.

Door John Vroom

"Ik kan het mij nog goed herinneren, ik zal een jaar of zes geweest zijn en zat altijd in de auto bij mijn moeder uitbundig mee te zingen met haar musical cd's. Tijdens mijn schooltijd was ik ook heel actief bij toneelverenigingen en meedoen aan musicals. Eigenlijk wilde ik dierenarts worden en ben na het behalen van mijn HAVO-diploma een opleiding dierenartsassistent gaan doen, maar dat werd geen succes en ben dan ook na een aantal maanden gestopt.

Toen na een musicaloptreden, waarbij ik een sterfscène moest spelen, bezoekers na afloop naar mij toekwamen om te zeggen dat mijn optreden hen echt ontroerd had, wist ik het. Dit wil ik zó graag! Mensen echt raken door mijn acteren en zang en ik ben dan ook de 5-jarige opleiding FAFA International Academy for Show, Musical and Dance gaan doen in Den Haag.

Tijdens deze opleiding heb ik veel bijbaantjes gehad, maar de laatste was bij het Attractiepark Duinrell in Wassenaar en na het behalen van mijn diploma ben ik daar gevraagd als ZZP'er te komen werken in het Entertainment team voor de campinggasten, waarbij ik in het zomerseizoen driemaal per week in de shows optreed als zangeres. Ik doe dit nu al zo'n drie jaar en met veel plezier. Daarnaast dans ik in het showballet van FAFA met tv-optredens in Nederland en voor een zangeres uit Libanon heb ik gewerkt als achtergronddanseres in het buitenland en heb zo ook veel mogen reizen. Recentelijk heb ik met twee meiden The Key Sisters opgericht, waarbij wij net als de Andrews Sisters liedjes zingen uit de jaren 40 – 50 en ook songs van nu in een vintage jasje, waarbij hopen te gaan optreden op bruiloften en evenementen.

Mijn echte ambitie ligt op het vlak van musicals met zang en acteren en wel zodanig dat ik het publiek emotioneel weet te raken. Ik doe momenteel dan ook veel audities, want ik wil een echte musical-carrière en dat betekent ook veel moeten incasseren als je uit een grote groep kandidaten net niet wordt geselecteerd. Steeds word je weer in het diepe gegooid en moet je presteren onder druk, maar de grootste kick is natuurlijk als je uiteindelijk wel wordt geselecteerd. Mijn ultieme droom is om ooit in een musical in Londen of New York te mogen staan".

Tja Kelly, zeer opmerkelijk!

Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding