Onder de begeleiders ook Leidse studenten die meehielpen.
Onder de begeleiders ook Leidse studenten die meehielpen. Foto:

Van Wijckerslooth rolstoel-golftoernooi 2019

golf n Donderdag 22 augustus werd door de Oegstgeester Golfclub (OGC) in samenwerking met de Stichting Recreatie en Vervoer voor de 21ste maal het Van Wijckerslooth rolstoelgolftoernooi georganiseerd.

Om 14.00 uur werden 24 rolstoel gebonden bewoners van Van Wijckerslooth, Rustenborch en Hofwijck samen met hun begeleiders welkom geheten door een groot aantal golfers, die deze middag als gastvrouw of gastheer optraden. Uitgangspunt tijdens de wedstrijd was om de gasten zo veel mogelijk actief te laten zijn.
Er werd veel gelachen, maar de scores werden ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid bijgehouden, want op het terras stond de Mies Jonas wissel bokaal al te schitteren in de zon.
Een hole in one is deze middag niet gevallen, maar het plezier was er niet minder om. Tenslotte werd door de wedstrijdleiding aan alle spanning een einde gemaakt. De uitslag: 23 tweede plaatsen (!) en één winnaar, namelijk de heer Vroomans. Hij ontving onder luid applaus de wisselbeker, die een jaar lang op zijn kamer te bewonderen is en die hij volgend jaar komt verdedigen.