Samen met leerlingen van De Lichtwijzer blies wethouder Huizing bellen als start van de campagne. | Foto W Timmers
Samen met leerlingen van De Lichtwijzer blies wethouder Huizing bellen als start van de campagne. | Foto W Timmers Foto:

Veilig naar school na de vakantie

verkeer n Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar, vertelt Veilig Verkeer Nederland op zijn website.

Daarom worden in deze periode, zo vlak na de vakantie, automobilisten opgeroepen om meer rekening te houden met fietsende scholieren. Ook geeft de organisatie ouders advies over voorbereidingen op de nieuwe fietsroute naar het voortgezet onderwijs. Dit doen zij samen met gemeenten, scholen, ouders en het bedrijfsleven.

Op donderdag 5 september startte wethouder Matthijs Huizing (verkeer) samen met de kinderen van basisschool De Lichtwijzer, de Oegstgeester campagne 'de scholen zijn weer begonnen' door met elkaar bellen te blazen.

De wethouder drukte de kinderen op het hart vooral goed op te letten in het verkeer, zo aan het begin van het schooljaar. Ook noemde hij de rol van de ouders, die hun kinderen vaak met de auto naar school brengen, en in de haast niet goed opletten.

De kinderen van GBS De Lichtwijzer werken overigens in de eerste weken van dit schooljaar aan het project 'verkeer'. Zo leren ze op een veilige manier hieraan deel te nemen.


De Troubadours vieren jubileum met Messa di Gloria

zingen n Het klassieke koor De Troubadours uit Oegstgeest gaat weer een jubileumjaar tegemoet en pakt komend jaar uit met een prachtig religieus werk van de Italiaanse operacomponist Giacomo Puccini (1858-1924).

De Messa di Gloria is een complete (Latijnse) mis, de muziek die Puccini hierbij componeerde bevat veel dramatiek en emotie. Dit jeugdwerk van Puccini (hij was 22 jaar) is méér dan alleen een vingeroefening van een jeugdig talent; het is een meesterwerk dat de luisteraar raakt en emotioneert. Zoals altijd wordt het (amateur)koor weer door professionals (dirigent, orkest en solisten) ondersteund.

Het koor, in 1975 begonnen als operettegezelschap, heeft zich de laatste tien jaar ontwikkeld tot een volwaardig, meerstemmig klassiek koor. De dirigent en pianist Erik van Balen heeft hier in grote mate aan bijgedragen.

Ben je geïnteresseerd, kom dan gerust eens langs en doe vrijblijvend twee repetities mee om te kijken of het wat voor je is, alle stemmen zijn welkom, vooral tenoren. Het project start op 16 september.

De repetities zijn op maandagavond van 20.15 tot 22.30 uur in het Dorpscentrum. Alhoewel het wel makkelijker is als je noten kan lezen, strikt noodzakelijk is het niet, er wordt uitgebreid gerepeteerd en er wordt een oefen-cd gemaakt. Info: mschuurmans@xs4all.nl, 06-23667758. www.detroubadours.com