Afbeelding
Foto:

Kledingbeurs

kleding n Wie op zoek is naar mooie tweedehands kinderkleding in allerlei maten, kan bij Speeltuin Vogelenwijk terecht op zaterdag 14 september.

De gezellige kinderkledingbeurs begint om 14.00 uur in Speeltuin Vogelenwijk, Nachtegaallaan 25 in Leiden. Meer info: speeltuin@vogelwijk.nl


Plezierdichters

boekhandel n In het weekend van 14 en 15 september vindt in Oegstgeest weer het Open Monumenten en het Osger-weekend plaats. Het thema is dit jaar: Plekken van plezier. Dit is voor de Rijnlandse Boekhandel aanleiding de winkel die dag beschikbaar te stellen voor: Plekken van plezierdichten.

Vanaf 14.00 zullen de Oegstgeester plezierdichters in mooie pleziergedichten ten gehore brengen op het heuse plezierdichtpodium. De Rijnlandse Boekhandel wil dit rond 15.00 herhalen voor de mensen die om 14.00 verhinderd waren en voor iedereen die het nogmaals wil horen.
"We zien u graag a.s. zaterdag in de Rijnlandse Boekhandel. U kunt natuurlijk altijd nog meedoen. Heeft u nog wat op de plank liggen of wilt u nog iets maken? Geef u op in de winkel", aldus René Koek.


Nog eentje dan:

50
God, wat is het leven prachtig,
Nog dertig jaar, dan ben ik tachtig.

Hans Dorrestijn


Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek

muziek n Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek is in de zomervakantie op tournee geweest naar Zuid Frankrijk. Hier deden zij mee aan een internationaal festival met jeugdorkesten uit heel Europa.

De jongeren hebben vier concerten gegeven, onder andere in de Kathedraal van Aix-en-Provence, een van de grootste en bekendste Kathedralen van Frankrijk. In Sommières en Lambesc speelde het JSR samen met een blazersensemble uit Engeland en een symfonieorkest uit Duitsland.
Bijzonder was dat het orkest optrad met een aanstormend viooltalent van pas 14 jaar oud; Kira van der Woerd. Zij speelde met het orkest het vioolconcert van Bruch.

JS Rijnstreek heeft veel leden uit Oegstgeest. Aanstaande vrijdag (13 september) speelt JS Rijnstreek tijdens de opening van het Osger weekend in het Groene kerkje in Oegstgeest. "Speel jij een instrument en lijkt het je leuk om mee te spelen in een orkest? Er zijn open repetities op 20 september." www.jsrijnstreek.nl