Volkspark De Leidse Hout tien jaar gemeentelijk monument

monument n Het mooie park De Leidse Hout werd in 2009 uitgeroepen tot gemeentelijk monument.

Inwoners uit Leiden en Oegstgeest maken veel en graag gebruik van de veelzijdige voorzieningen in het park. Op zaterdag 14 september van 14.00 tot 17.00 uur organiseert de Vereniging Vrienden van de Leidse Hout een feestelijke bijeenkomst in De Leidse Hout om dit tweede lustrum te vieren.

"U bent van harte welkom in onze feesttent op het grote speelveld voor een informeel samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje met muzikale omlijsting. Tijdens de bijeenkomst zal het eerste exemplaar van het Leidse Houtboekje 'Bomen, een wandelroute' worden uitgereikt aan de Leidse wethouder Martine Leeuwis. Dit boekje is gratis voor huidige en nieuwe Vrienden van de Leidse Hout."

Desgewenst kan men deelnemen aan een korte rondleiding langs bomen en monumentale elementen in het park.


Zondagmiddagconcerten

muziek n Op 15 september zijn er 's middags van 13.30 tot 15.30 uur, twee concerten in de Waterlelie in de Leidse Hout.

Ten eerste Koor Leedvermaak uit de Stevenshof in Leiden. Leedvermaak is een vierstemmig gemengd Nederlandstalig koor onder leiding van dirigent Peter van Marle. Het koor wordt op de piano begeleidt door Laura Balicov en op de gitaar door Theo Hooymans. Voor geïnteresseerden: het koor repeteert op vrijdagavond in het huis van de buurt in de Stevenshof van 20.00 tot 22.00 uur.

Ook klarinet-ensemble Lignum treedt op in in de Waterlelie. Het ensemble speelt onder leiding van Hendrik Jan Lindhout een divers repertoire, van Bach tot Reich en van pop tot volksmuziek.


Zie voor verdere informatie: www.vriendenvandeleidsehout.nl


Pianorecital Gregor Dešman

muziek n Gregor Dešman is een Sloveense pianist die in Nederland woont en werkt.

Zijn aangeboren nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat hij een breed repertoire bestrijkt, van muziek uit de 18e tot de 21e eeuw. Als solist trad hij op met diverse orkesten, waaronder het Valerius orkest in Den Haag en Het Slovense Philharmonish orkest. Gregor treedt op zondagmiddag 22 september op in Het Huis Ampijoloe, Rhijngeesterstraatweg 191. Op het programma staan werken van Beethoven, Debussy en Ravel.
Inloop is vanaf 14.30 en het concert duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Na afloop is er een nazit met een glas wijn. Toegang €15 per persoon. www.ampijoloe.com of 06-51354656.