Zomaarmarkt op Boerhaaveplein

plein n Op zaterdag 21 september is er van 10.00 uur tot 15.00 uur een 'Zomaarmarkt' op het Boerhaaveplein.

Het plein staat dan vol met kramen om de leukste snuisterijen te scoren, en lekkere hapjes te proeven van kraamhouders en van snackbar 't Haasje. Belangstellende kraamhouders sturen een berichtje naar: judithheemskerk@hotmail.nl of marcoritabob@casema.nl.

Dit jaar heeft de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel tijdens de jaarlijkse Zomaarmarkt ruimte gemaakt voor inspiratie om je huis duurzamer te maken. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen met besparen en doen daarom niets. Maar er is heel veel mogelijk, van simpele maatregelen tot hele prijzige. Er zijn verschillende experts aanwezig die de bezoekers kunnen helpen waar te beginnen. Ze zijn bereid gevonden om hun ervaring, ideeën en goede adviezen te delen.
Het bouwloket van de Gemeente Oegstgeest is deze dag ook aanwezig.
De Zomaarmarkt is op het Boerhaaveplein dus mag Boerhaave hier natuurlijk niet ontbreken. Herman Boerhaave heeft vele stappen in Oegstgeest gezet. In 1724 heeft Herman Boerhaave het landgoed Oud-Poelgeest gekocht en heeft hier bijzondere bomen en gewassen geplant en een kruidentuin aangelegd. Landgoed Oud-Poelgeest is ook het zomerverblijf geweest van Herman Boerhaave, dit voor wel 14 jaar. Herman Boerhaave omschreef het uitzicht vanuit het landgoed als 'het mooiste dat je in Holland kon hebben'.
Tussen 10.30 uur en 12.00 uur zal 'de vrouw van Boerhaave' aanwezig zijn. Vanuit haar rol zal zij gesprekken aan gaan met het publiek. Er zal verteld worden over het werk van Boerhaave, het leven in de stad, het vermaak in de 18e eeuw en nog veel meer. Het optreden van de vrouw van Boerhaave, Maria Boerhaave Drolenveaux, is leuk voor het hele gezin. Dit alles in samenwerking met Beleef het Verleden. Dit programma-onderdeel wordt aangeboden door Dorpsmarketing Oegstgeest in het kader van het Boerhaavejaar 2019.

De Zomaarmarkt is mogelijk gemaakt door snackkar 't Haasje en de buurtvereniging.