Afbeelding
Foto: Wil van Elk

Meer politici bij Marten Toonder Natuurpaddiscussie

correctie n Wil van Elk schreef in de Oegstgeester Courant van 4 september over het beoogde Marten Toonder Natuurpad langs het Oegstgeesterkanaal dat er van de politiek slechts vertegenwoordigers waren van D66 en Hart voor Oegstgeest.

Gaandeweg het pleidooi van de heer Kohlbeck, de organisator van de bijeenkomst bij de Jan Hendrik Oort-brug waar prima zicht was op plaats waar het wandelpad moet worden aangelegd, bleken vertegenwoordigers van de PvdA, Groen Links en PrO te zijn aangekomen.

De tekst: "Vertegenwoordigers van de politiek waren op een hand te tellen", was dus niet correct.


Twee vlaggen in raadszaal

vlag n De vlag van Oegstgeest én de Nederlandse vlag zullen binnenkort in de raadszaal van het gemeentehuis komen te hangen. Een motie hiervoor haalde donderdagavond een kleine meerderheid.

VVD-fractievoorzitter Spaargaren diende begin juli een voorstel in. "Het is passend om een vlag van Oegstgeest en Nederland in de raadszaal te plaatsen. Dat gebeurt al in de Tweede Kamer en vele gemeenteraden hebben dit voorbeeld gevolgd. De vlag van Oegstgeest hoort hier ook; deze is zestig jaar geleden officieel ingesteld als de gemeentevlag van Oegstgeest.''

Het voorstel werd tijdens de vorige vergadering aangehouden, omdat de stemmen staakten.


Erick van Koppen benoemd als steunfractielid voor de VVD

politiek n Op 5 september is Erick van Koppen als steunfractielid voor de VVD benoemd door de raad van Oegstgeest.

Van Koppen vervangt Ruben van Duijvenvoorde, die geruime tijd voor de VVD-fractie actief is geweest.

Erick van Koppen woont al sinds 2005 in Oegstgeest, is getrouwd en heeft drie schoolgaande kinderen. Hij is afgestuurd in Corporate Finance aan de Tilburg University. Zijn loopbaan startte hij in de telecom, daarna heeft hij ruime ervaring opgedaan in het beheer, optimalisering en uitbreiding van vastgoedportefeuilles, onder andere voor pensioenfondsen.
Dit in combinatie met mantelzorg voor ouders en familieleden.

Van Koppen wil met zijn enthousiasme en passie voor Oegstgeest een bijdrage leveren aan een positief leefklimaat in Oegstgeest, binnen duurzame financiële kaders.

Binnen de VVD zal hij zich onder andere bezig gaan houden met ruimte, financiën en het sociaal domein.


Nierstichting-collecte

geven n Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting.

Ook in Oegstgeest gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm.

"Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. "Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Nierpatiënten zijn echte volhouders, ze moeten wel. Aan de dialyse, urenlang per week vastzitten aan een groot apparaat in het ziekenhuis. Totdat er een donornier is. En altijd leven met de angst dat het mis kan gaan. Maar zij geven niet op en ook wij strijden door."



.