Kerk Oude Delft 102 verkocht aan Oegstgeestenaar

verkoop n De Remonstrantse kerk aan de Oude Delft 102, als voormalige schuilkerk gelegen achter de Oude Delft 100, is op 29 augustus door de kerk verkocht aan een particulier uit Oegstgeest, Arjen Pels Rijcken.

In de aanloop naar deze transactie is Pels Rijcken regelmatig gevraagd wat hij met de kerk gaat doen. Zijn idee is om de komende maanden de markt te consulteren. Iedereen met een goed idee of een interessante bestemming wordt uitgenodigd zich tot hem te wenden (arjen@pelsrijcken.com), ook als die persoon of organisatie de kerk zelf zou willen gebruiken.

Er is al een aantal ideeën voorbijgekomen: sportschool, woonhuis, kantoor voor creatieve sector, museum of partycentrum. Pels Rijcken staat open voor alle suggesties die haalbaar zijn.

Vooralsnog zal hij het in de huidige staat gebruiken voor Stichting MuseumDepotShop, een webwinkel waar musea hun ontzamelde objecten kunnen verkopen. Hiermee bereiken de deelnemende musea dat deze objecten herbestemd worden.


Filmavond: The Place

film n Iedere dag zit in het lunchcafé 'The Place' een man met een groot boek voor zich.

Hij ontvangt er mensen van jong tot oud. Zij vertellen hem hun diepste wensen: weer kunnen zien, een kind genezen, opnieuw in God kunnen geloven. Hij schrijft het op en belooft dat hun wensen in vervulling zullen gaan, mits zij bereid zijn tot een tegenprestatie. Dat valt vaak niet mee.
Welke prijs wil je betalen voor je verlangen? Waar ligt je grens? En wie is die mysterieuze man die wonderen waar kan maken? Een pracht film uit Italië van Paolo Genovese met een verrassend slot.

Dinsdag 10 september 19.30 Dorpscentrum, zaal open 18.45, kosten €6,00
Inleiding en nagesprek Ronald da Costa


Avondvierdaagse 2019

wandelen n Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel start het schooljaar met de 24e Avondvierdaagse.

De vierdaagse vindt plaats van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 september. De afstand per avond is 5 kilometer. De avondvierdaagse start traditiegetrouw elke avond om 18.15 uur op het Boerhaaveplein.

De routes door mooi Oegstgeest zijn inmiddels weer iets aangepast en vernieuwd. De inschrijving gaat vooral via de scholen, maar iedereen die ook mee wil lopen, kan zich via de site van BVHM opgeven. Inschrijven: www.bvhm.nl.