Vers van de maand

Weerzien op zolder

Welterusten, vader Beer!
het kind is hier vandaan.
Van al zijn spelen
en al zijn strelen
is haast je haar vergaan,
je lijf kaal tot de naden.
Het gaat op donkere paden
die jij en ik niet weten
- om wat er met zijn liefde is gedaan,
Met ogen die niet meer bestaan,
Beer, zie mij niet zo aan.

Je ruimt de zolder op en ineens zie je hem weer: je beer, die je overal mee naartoe nam. Je lachte met hem en huilde, knuffelde hem stuk in bed.
Dichteres Ida Gerhardt ( 1905-1997) weet uit haar eigen jeugd, hoe eenzaam je kan zijn. Zo'n beer weet soms meer dan je eigen ouders, vooral wanneer je als kind geen liefde kreeg. Al is je kindertijd al lang voorbij, door die versleten beer herinner je je alles weer. Hoe je later op donkere paden je eigen weg moest gaan en soms niet wist waarheen.

Het slot van het vers is sterk: ook al zijn de ogen van de beer er niet meer, hij kijkt je aan en laat je beelden zien die je liever was vergeten. Maar er zijn natuurlijk ook heerlijke knuffels die je toevallig vindt en waar je blij van wordt omdat ze je herinneren aan een fijne kindertijd..
Ronald da Costa


Bridgen bij de Schrandere Vos

bridge n De Schrandere Vos is een bridgevereniging in Oegstgeest voor jong en oud; voor vrouwen en mannen; voor echtparen en alleenstaanden; voor gewone mensen en bijzondere mensen. Kortom voor iedereen die van kaarten houdt. De vereniging bestaat inmiddels alweer ruim 33 jaar.

Bridgen kun je in de huiskamer spelen met vrienden of familie. Of op internet met steeds wisselende partners. Maar bridgen op een club heeft ook zo z'n aantrekkelijke kanten. Gezellig met andere mensen, in een ontspannen sfeer, kopje koffie of thee bij de hand en in de loop van de avond een drankje.

Maar de Schrandere Vos is ook een serieuze club. Er wordt niet met het mes op tafel gespeeld maar wel volgens de regels van het spel. Onder leiding van ervaren, rustige wedstrijdleiders die zorgen voor een juiste combinatie van ontspanning en inspanning.

Er wordt speciaal aandacht besteed aan mensen die pas nieuw zijn bij de club of die nog niet eerder op een bridgeclub hebben gespeeld. En mits men zich tijdig afmeldt is het geen probleem als men eens verstek moet laten gaan bijvoorbeeld vanwege vakantie of een verjaardag.

De Schrandere Vos speelt van september tot juni elke donderdagavond van half acht tot kwart voor elf in de aula van de dr. Leo Kannerschool, Hazenboslaan 101. Nieuwe leden zijn van harte welkom, ook zonder bridgepartner.

De contributie bedraagt € 100,- per jaar. De prijs van de consumpties is laag. Belangstelling? Neem contact op met Bernardine Jansen (06 104 945 17) of Jan Schreurs (06 233 288 14) - jhwschreurs@planet.nl.