Na zo'n mooie dag kun je lachend het nieuwe schooljaar in. | Foto Willemien Timmers
Na zo'n mooie dag kun je lachend het nieuwe schooljaar in. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Gouwe Springkussenfeest zonnig en gezellig einde van de schoolvakantie

Springen n Op zondag 1 september konden alle Oegstgeester kinderen (en die van ver daarbuiten) genieten van het Gouwe Springkussenfeest.

Van 11.00 tot 17.00 uur sprongen honderden kinderen op deze laatste dag van de schoolvakantie op meer dan vijfentwintig felgekleurde luchtkussens die stonden opgesteld op de Rhijngeesterstraatweg bij Café De Gouwe en in de tuin van het Oegstgeester gemeentehuis.

livemuziek

Hun ouders genoten, net als de rest van de Oegstgeestenaren, van livemuziek van onder andere Wesley Klein, lekker eten en drankjes op het grote terras bij De Gouwe. Ook dit jaar was het prachtig zomerweer, zodat iedereen in stijl afscheid kon nemen van de vakantie.

De grote glimlach was zondag dan ook niet van het gezicht van organisator Chris Schollaardt van Café de Gouwe af te krijgen. Samen met een klein leger aan vrijwilligers zette hij ook dit jaar weer een prachtig feest neer.

"Het was zondag super vanwege de juiste temperatuur en de zon die scheen. Top dat er ook dit jaar zoveel sponsoren meededen", laat Schollaardt achteraf weten.

Omdat in de regio steeds meer soortgelijke spring-evenementen georganiseerd worden, kwamen er iets minder kinderen op het Springkussenfeest af dan voorgaande jaren, maar dat was op straat niet te merken.

'Zo'n springkussenfeest organiseren is dankbaar werk'

"Ik ben evengoed super-tevreden. Het was weer een erg leuk evenement voor de kinderen en hun ouders. Zo'n feest organiseren is dankbaar werk. Volgend jaar weer!" aldus de kroegbaas van De Gouwe.

Afbeelding
Afbeelding