Oproep voor plezierdichters

poëzie n In het weekend van 14 en 15 september vindt in Oegstgeest weer het Open Monumenten en het Osger-weekend plaats. Het thema is dit jaar: Plekken van plezier. Dit is voor de Rijnlandse Boekhandel aanleiding de winkel die dag beschikbaar te stellen voor: Plekken van plezierdichten.

De term plezierdichten is afkomstig van de grondlegger van het plezierdichten Drs. P. Het schrijven van nonsenspoëzie en plezierdichten is een hele kunst en kunde. Humor is een serieuze kunst. Drs. P. was van mening dat dichterlijke vrijheid gewoonlijk dichterlijk onvermogen is. Vormvastheid is naast kwaliteit een belangrijk criterium van de 'lichte' poëzie.
Op zaterdag 14 september biedt de Rijnlandse Boekhandel voor eenieder het podium om zijn of haar plezierdichten te laten horen. Zij doen hierbij een oproep aan iedereen in Oegstgeest (en omstreken) om voor die dag een gedicht te maken en te komen voordragen. "Misschien maakt u al jaren light verse, luchtige verzen, lichtvoetige verzen en wild u ze eens aan een groter publiek laten horen. En wellicht kent u een of meerder gedichten in dit genre die u die dag zou willen voordragen", moedigt boekhandel-eigenaar René Koek aan.
De bekende Oegstgeester dichter Ronald de Costa zal deze dag ook z'n bijdrage leveren.

Opgeven kan via de Rijnlandse Boekhandel, info@rijnlandseboekhandel.nl, of 071-5172271.

Als toegift een pleziergedichtje Spleen van Godfried Bomans uit 1954:

         Ik zit mij voor het vensterglas
         Onnoemelijk te vervelen.
         Ik wou dat ik twee hondjes was,
         Dan kon ik samen spelen


Diefstal airbags

autoinbraak n In de Willem Vogellaan, Kerckwervelaan en nog een straat in Haaswijk zijn in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 augustus nacht weer een aantal airbacks uit auto's gestolen door middel van het inslaan van een zijraampje.

"Te triest voor woorden", aldus een wijkbewoner, die dit aan de krant meldde.


Burgemeester

noordwijk n Voor het burgemeesterschap van Noordwijk hebben 19 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting eind januari 2020 in functie treden.