Feestweek Rijnsburg: Zomeravondzang met Mannenensemble Hugo van der Meij

Muziek n Ook dit jaar ontbreekt de zomeravondzang niet in het programma van de Rijnsburgse feestweek.

Organist Dick Durieux en Carolien van Egmond, die de presentatie voor haar rekening neemt, organiseren deze avond in opdracht en in samenwerking met de Oranjevereniging Rijnsburg.

In mei staken ze de koppen bij elkaar om de liederen samen te stellen voor de komende zangavond. Lang hoefden ze niet na te denken. "We zochten de meeste geliefde en bekendste liederen uit. En dan nog moesten we schrappen, want we hebben zo veel mooie liederen gezongen. Er zijn ook een tweetal liederen die nieuw zijn, zeer verrassend, bekend en geweldig om dit met honderden zangliefhebbers te zingen", vertelt Dick. De liturgie is klaar en het programma is een feest van herkenning.

Dit jaar verleent een speciaal voor deze avond samengesteld mannenensemble onder leiding van Hugo van der Meij zijn medewerking. Van der Meij uit Katwijk is dirigent van drie mannenkoren, een gemengd koor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten.

Ook dit jaar zijn er vaste muzikale medewerkers. Carolien: "Op Jan Willem de Winter, Mark Prins en Rob Aarssen kunnen we eigenlijk altijd een beroep doen. Met hun cornetten, pauken en slagwerk wordt het nog feestelijker en klinken de liederen nog mooier. Martine van Delft verleent dit jaar ook haar medewerking aan de avond met de dwarsfluit en zeer bijzonder….er is dit jaar ook een klokkenspel."

Dick Durieux begeleidt op het orgel weer de samenzang en zal ook nu weer een tweetal improvisaties op het orgel ten gehore brengen.

De Feestweek zomeravondzang wordt gehouden op dinsdag 6 augustus in de Grote – of Laurentiuskerk in Rijnsburg. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er een collecte.