Old Rhine Jazzband

muziek n Op zondagmiddag 4 augustus, van 13.30 uur tot 15.30 uur, speelt de Old Rhine Jazzband in de Waterlelie in de Leidse Hout.

De muziek van de Old Rhine Jazz Band omvat een groot aantal, meestal dansbare nummers. "Ons programma passen we aan uw wensen aan. Op speciaal verzoek willen we zelfs wel eens een polonaise ontketenen en om het wat kalmer aan te doen schakelen we zo nodig over naar combobezetting."

De toegang is gratis.
Zie voor verdere informatie: www.vriendenvandeleidsehout.nl


Levende beelden langs de kust

Festival n Noordwijk aan Zee staat zondagmiddag 4 augustus aanstaande in het teken van levende standbeelden. Dan vindt namelijk alweer de vijfde editie van het Levende Beelden Festival plaats.

Een levend standbeeld is subtiel en verrassend tegelijk en staat voor humor, emotie en expressie. Het trekt de aandacht van de voorbijgangers, ze blijven verwonderd staan. Een levend beeld staat niet zomaar stil, maar voert een dialoog met het publiek via bewegingen.

Op de Koningin Wilhelmina Boulevard en in de Hoofdstraat treden 4 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur en 32 levende beelden op. Ook zullen diverse mobiele kunstenaars hun kunsten vertonen en langs de route brengen diverse straatmuzikanten hun muzikale kwaliteiten ten gehore.

De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op Facebook (StichtingFEIN) en de website www.fein-noordwijk.nl.


Romeinen op bezoek in Archeon

Festival n Tientallen Romeinse legionairs hebben hun kamp weer opgeslagen in het Alphense museumpark Archeon. Ze zijn daar nog tot en met 10 augustus voor het jaarlijkse Romeins Festival.

De Romeinse legionairs, leden van Legio Secvnda Avgvsta uit Engeland, The Antoinine Guard Legio VI Victrix uit Schotland, Legio II Avgvsta uit Nederland en Legio Secvnda Consvlaris uit Rome worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma. De soldaten geven dagelijks wapen- en gevechtsdemonstraties in de arena en demonstreren het schieten met de ballista.

Tijdens het festival worden ambachten gedemonstreerd, er worden vaardigheden getoond en er is een hospitaal en eethuis.

Archeon: Archeonlaan 1, Alphen aan den Rijn. www.archeon.nl.