Afbeelding
Foto:

Minder treinen door warmte

hitte n Net als op vrijdag en zaterdag schrapte de NS ook op zondag 28 juli diverse ritten waaronder op het traject tussen Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal, omdat er minder treinen beschikbaar waren.

Door de hitte van de afgelopen week waren er veel meer treinen met storingen. Prorail zette meer mensen in om treinen te repareren. Ook op andere trajecten vielen treinen uit.


Open Monumenten & Osger Weekend

historie n In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumenten & Osger Weekend.

Het thema van 2019 is 'Plekken van Plezier', een ideaal thema voor deze tiende editie.

De Stichting Osger Support heeft voor dit lustrumjaar een selectie gemaakt van bijzondere monumenten en panden uit de voorgaande jaren en deze gevuld met een programma van muziek, zang en dans, sport en spel.

Een weekend lang is Oegstgeest één grote Plek van Plezier. Zet 14 en 15 september vast in de agenda. Het programma is vanaf eind augustus te vinden op www.osger.nl.


Wandel mee

natuur n Stichting Gezond Natuur Wandelen is een landelijk netwerk van gratis natuurwandelingen. Met als doel het verbeteren van de gezondheid én het welzijn van de deelnemers. In Leiden wordt gewandeld vanaf twee startlocaties: op woensdag bij Café Abel bij de ingang van museum Volkenkunde. Op donderdag vanaf de Leidse Hockeyclub Roomburg. Op de volgende data wordt deze maand gewandeld: op woensdag 14 en 28, op donderdag 8 en 22 augustus. Meer informatie en data www.zelfdoeninerfgoedengroen.nl/gnw