Volksuniversiteit Oegstgeest

leren n De Volksuniversiteit Oegstgeest heeft na de zomer weer een groot aantal cursussen en mooie activiteiten in petto.

Kunst in de Openbare Ruimte

Wat is het verhaal achter De Verhalenverteller, het beeld van kunstenaarsduo Maree Blok & Bas Luthart aan de Lange Voort? Waarom bestaat het kunstwerk van de bekende Leidse beeldhouwer Frans de Wit 'Vijf beelden op een Kromme' bij Museum Naturalis uit vijf (dubbele) delen?

Peetra van der Knaap neemt geïnteresseerden in de lezing mee naar de meest bijzondere kunstwerken in de omgeving van Oegstgeest en Leiden

Langs de weg, in het park, op de rotonde, op de stoep: overal staan kunstwerken. Gedreven verteller en bevoegd docent Peetra van der Knaap, met een passie voor Openbare Kunst, neemt geïnteresseerden gedurende een anderhalf uur durende lezing mee naar de meest bijzondere kunstwerken in de omgeving Oegstgeest/Leiden.

Maandagavond 16 september om 19.30 uur bij de Volksuniversiteit. Lezing over Kunst in de Openbare Ruimte in Oegstgeest en Leiden. € 18,- . Vooraf aanmelden.

Çini Kunst

Maak in 12 lessen van 2,5 uur kennis met een aparte traditie: Çini Kunst – een betoverende, rustgevende en meditatieve vorm van schilderkunst.

Deze kunst is ruim 1000 jaar geleden ontstaan in het Midden-Oosten. Naast het aanleren van de technieken van het beschilderen van keramiek zullen deelnemers merken dat deze vorm van kunst een rustgevende en zelfs meditatieve werking heeft voor de geest.

Betül Bayram, de docente, is geboren in Kütahya, een stad in Turkije, een stad beroemd om haar Çini Kunst. Zij werkte als stagiaire bij Kütahya Fine Arts Lyceum en kreeg na haar stage aldaar de functie Grafisch Ontwerper bij Kütahya Porcelain/Ceramics. Betül woont nu alweer enkele jaren in Nederland en verzorgt diverse cursussen en workshops.
Start: 23 september van 19.30 – 22.00 uur. Prijs € 375,- incl. € 45 aan materiaal (om op de cursus en daarna thuis aan de slag te gaan).

ALGEMENE INFORMATIE

Volksuniversiteit Oegstgeest • Lange Voort 2 u Oegstgeest • maandag- donderdag van 9.00 – 13.00 uur • Informatie en inschrijven: 071-5237165 / volksuniversiteit@bibliotheekbollenstreek.nl • www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit