Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Londen2019-Oegstgeest2013 n Goed wonen in mooi Oegstgeest, maar kijk uit!

Onlangs, op 30 juni, werd in een tuin in Clapham (Londen) een dode aangetroffen. Dacht men aanvankelijk aan een misdrijf, vrij snel concludeerde men dat de persoon uit het landingsgestel gevallen moet zijn van een Kenya Airways vliegtuig. Bij de landing op Heathrow Airport. Reisbagage, met water en voedsel werd na landing nog in het landingsgestel aangetroffen. Een tijdens de vlucht tragisch verongelukte vluchteling.
Zo'n zes jaar geleden vond Zwerver op zijn grasveldje een forse steeksleutel,maat 22. Hoe komt die daar? Een hond of poes laat wel eens wat achter, maar toch geen steeksleutel? Zwerver schenkt er niet veel aandacht aan. Wel geeft hij enige tijd later bij het dagelijks ontwaken aandacht aan een uitdijende bruine vlek op het plafond van zijn slaapkamer. Dat duidt op vocht. De bovengelegen ruimte dient in die dagen als opslag en moet grotendeels ontruimd worden om op een gedeelte van de vloer inderdaad vocht te ontwaren. Waar vandaan? Je ziet verder niets. Toch moet dat ergens vandaan komen.
Van nog hoger natuurlijk! Daar is een schuin pannendak. Dus de ladder tegen de dakgoot geplaatst. Het is mooi weer, dat komt goed uit, Zwerver houdt wel van een uitstapje omhoog. Zijn speurend oog ziet dat een dakpan er niet zo goed bij ligt en er ook wat gehavend uit ziet.
Daar in de hoogte bereikt Zwever zijn "Eureka!" moment. Plotseling bedenkt hij dat hij, ook niet zo lang geleden, een vreemd rochelend geluid hoorde, zoiets als een haperend automobiel. Die steeksleutel,maat 22, moet van boven gekomen zijn, uit het zich openend landingsgestel van een dalend vliegtuig! Rochelde over de dakpannen omlaag, stuiterde over de rand van de dakgoot en kwam to rust in het gazonnetje!
Lezer, Elsevier Weekblad en Bureau Louter kunnen u vertellen wat ze willen met de hoge zesde plaats voor Oegstgeest als woongemeente. Burgemeester en Dorpsmarketing kunnen in deze courant nog zoveel blijdschap daarover betuigen, U als inwoner blijft u toch vooral op uw hoede! Uit landingsgestellen vallende steeksleutels en andere voorwerpen kunnen minder gelukkig terecht komen.


Muziek bij het theehuis

muziek n Alle zondagen in augustus is er muziek bij het theehuis in de Leidse Hout.

Zondag 4 augustus: Walk right back, met Hans Willemsen en Peter Simon, sixties and seventies pop en folk.

Zondag 11 augustus: De Heeren Baars, Merbis & van Pijlen, Country, americana & old school pop.

Zondag 18 augustus: A,S & T, Jan Kanis, Patrick Drabe en Lo van Gorp, west coast pop & more.

Zondag 25 augustus: Pam MacBeth & Wim van de Vliert, country & outlaw.

Alle optredens beginnen rond 14 uur. Als het weer het toelaat buiten aan het terras.