Kunst in openbare ruimte van Nieuw-Rhijngeest

cultuur n Cultuurfonds Oegstgeest (CfO) heeft de Bewonersvereniging Oegstgeest aan de Rijn (BOAR) enthousiast gemaakt voor beeldende kunst in de openbare ruimte van Nieuw-Rhijngeest.

Ook de Vereniging Oud Oegstgeest (VOO) is in actie gekomen om de archeologische waarde van dit gebied blijvend zichtbaar te maken. Het gaat om het bewoonde deel en het bedrijventerrein waar het Bio Science Park wordt uitgebreid.

CfO stelde in samenwerking met VOO een projectplan en een reglement op. Er wordt gedacht aan 'site specific art' om daarmee 'de geest van de plek' ('genius loci') te verbeelden. De gemeente Oegstgeest, de VOF (samenwerking gemeente en BPD) en Vastgoedbedrijf van de Universiteit Leiden zijn actief betrokken bij de voorbereidingen.

Cultuurfonds Oegstgeest fungeert als opdrachtgever in de eerste fase. Deze fase behelst het formuleren van de opdracht, het vinden van een geschikte kunstenaar en het bijeenbrengen van de nodige fondsen om het project te kunnen realiseren. Inmiddels is de fondsenwerving voor een kunstwerk in Nieuw-Rhijngeest begonnen.


Eerstvolgende Oegst!Live

samen n De eerstvolgende editie van Oegst!live wordt wat tijd van de presentatie betreft gelijkgeschakeld met de landelijke acties van de Rabobank Wensenfondsen en zal daardoor plaatsvinden op 28 november.

De voorbereidingen voor deze dorpsbrede bijeenkomst zijn inmiddels in gang gezet.