Auto-inbreker aangehouden

politie n In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 juli kreeg de politie een melding dat er een man rondliep in de omgeving van het Boerhaaveplein en hierbij aan deuren van geparkeerde auto's voelde.

Deze man werd even later in Haaswijk gesignaleerd, waarbij hij direct werd aangehouden voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen.

Tijdens de aanhouding en het daarop volgende onderzoek kwam een RayBan zonnebril naar boven, die mogelijk van diefstal afkomstig is. Er is ook een zwarte zonnebril met hierop in het wit de naam van een bedrijf gedrukt aangetroffen.

Voor meer informatie: 0900-8844.


Onrust in Haaswijk

politie n Op 20 juli werden er twee inbraken gemeld in Haaswijk.

"Let goed op uw spullen en meld verdachte situaties direct bij 112," was op OegstgeestAlert.nl te lezen. "Dit is erg belangrijk. De bewoners staan gelukkig op scherp en delen nuttige informatie met elkaar via de Alert- en chatgroepen."

Op Facebook werd daarop gereageerd met de opmerking: "Ook in de Emmalaan is vannacht uit de voortuin een mooie fiets 'meegenomen'."


Hittegolf in beeld

redactie n Deze week lopen de temperaturen op richting 38 graden en sneuvelt wellicht het warmterecord uit 1944.

Donderdag komt het kwik naar verwachting uit op 38 tot 39 graden. Het warmterecord uit 1944 van 38,6 graden in Warnsveld, nooit zijn hogere temperaturen gemeten op een officieel meetstation, komt volgens MeteoGroup zelfs opnieuw in het vizier.

Insturen

De redactie is benieuwd hoe de inwoners van Oegstgeest de hitte te lijf gaan. Extra ijsje, deuren dicht, airco aan? Veel naar het strand of een zwembad(je) in de tuin? En hoe doen de (huis)dieren het?

Maak een leuke/bijzondere/originele foto hoe u de warmte bent doorgekomen en stuur deze naar de redactie.

De mooiste foto('s) krijgen een mooie plek in de Oegstgeester Courant van woensdag 31 juli. Stuur uw foto naar: redactie@oegstgeestercourant.nl.