Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Yoga buiten in de Leidse Hout

yoga n Yogales in de open lucht? Tatiana Mallee iedere vrijdagochtend les in de muziektent aan de vijver in De Leidse Hout.

In de maanden juli en augustus houden veel cursussen een zomerstop. Zo niet die van Tatiana Mallee van yogaschool Yogales aan het water. Zij geeft iedere vrijdagochtend een Do-In les. Bij deze Japanse vorm van yoga staat het in balans brengen van de energie centraal. Zo blijven zowel lichaam als geest fit.
Iedereen is welkom, want: 'Soepele mensen zitten al op yoga en blijven zo in vorm, maar ik wil juist dat mensen die niet zo flexibel zijn op yoga gaan om zo hun lichaam te leren kennen en te accepteren', aldus Tatiana.
Een keer meedoen? De yogalessen zijn nog tot 27 september iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur en kosten 9,00 euro per les (contant voldoen). Voor meer informatie kan men contact opnemen met Tatiana Mallee: tatiana@yogalesaanhetwater.nl of telefoon 06-37558966.


Dichten met Anke Kuypers

poëzie n Huis van Gedichten (Den Haag) werkt volop aan een lesbrief met introductiefilm voor het vervolg van het Muurgedicht aan de Jan Wolkerslaan.

Het is de bedoeling van Cultuurfonds Oegstgeest om in de Week van de Poëzie 2020 weer een gedichtenwedstrijd te houden voor de basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 in Oegstgeest.

Het introductiefilmpje van de eerste gedichtenwedstrijd van vorig jaar wordt bovendien gebruikt bij de QR-code die bij de muurgedichten wordt geplaatst. Met deze code krijgen toeschouwers informatie over de dichter, de kunstenaar en de componist van de bijbehorende muziek.


Overigens wordt, als alles meezit, ook bij beelden in de openbare ruimte in Oegstgeest een QR-code geplaatst. Cultuurfonds Oegstgeest zoekt vrijwilligers met kennis van kunst (geschiedenis) die willen helpen bij dit plan. cultuurfondsoegstgeest.nl


Materiële schade bij botsing

politie n Bij een kop-staartbotsing tussen twee personenauto's op de President Kennedylaan kwamen maandagmiddag 22 juli de inzittenden van de voertuigen met de schrik vrij.

De aanrijding vond plaats ter hoogte van de Hofbrouckerlaan. Een ambulance kwam ter plaatse om de betrokkenen te controleren maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.