Afbeelding
Foto: Belinda Frederiks

Park Landskroon decor voor nieuw borrelfestival

ontmoeting n De vrijdagmiddagborrel neemt al jaren toe in populariteit. Steeds vaker ligt de focus voor een leuke avond niet meer in de clubs die tot diep in de nacht doorgaan, maar wordt er door verschillende organisaties voor entertainment gezorgd (veelal) op de vroege vrijdagavond.

Zo kan je direct uit je werk door en genieten van een leuke avond uit én op tijd weer richting huis, zodat je nog wat aan je weekend hebt. Een ideaal scenario voor de 25+ doelgroep.

Dat men in Leiden en omstreken van een goede vrijdagmiddagborrel houdt, wordt wel onderstreept door het feit dat Borrel071 er al ruim acht jaar voor borrels zorgt. Unieke locaties als Het Rembrandtpark, Brasserie Buitenhuis, De Burcht en De Poort waren al regelmatig het toneel voor een gezellige avond uit en de organisatie blijft haar bezoekers verrassen met mooie plekken voor een feest.

Op vrijdag 26 juli wordt hier nog een schepje bovenop gedaan, want dan vindt De Grote Zomerborrel plaats in Park Landskroon in Oegstgeest. Borrel071 nodigt voor deze gelegenheid twee andere specialisten – Lotje Amsterdam en Frits Friday – uit op het gebied van vrijdagmiddagborrels en samen bundelen ze hun krachten voor hét nieuwe borrelfestival van Leiden en omstreken. Frits heeft na 4,5 jaar met succes vrijdagborrels te hebben georganiseerd in steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem nu zijn zinnen gezet op Leiden. En Lotje is al bekend met Leiden, omdat ze na Amsterdam en Utrecht ook al vier uitverkochte edities in de Waag op haar naam heeft staan.

Op vrijdag 26 juli maken deze organisaties gebruik van Park Landskroon. Eigenaar van Borrel071 Sebastiaan Sleebos: "Borrel071 is de vrijdagborrel van Leiden en omstreken. Park Landskroon ligt in het epicentrum van de 071 regio, waardoor het voor iedereen uit Katwijk, Noordwijk, Leiden, Oegstgeest en alles wat daartussen ligt makkelijk wordt gemaakt deze bijzondere zomerborrel te bezoeken."

Op De Grote Zomerborrel zal op verschillende manieren voor vermaak gezorgd worden. DJ's zullen zorgen voor de lekkerste muziek in alle stijlen, er zullen foodstands zijn, fotomeisjes met polaroidcamera's, zomerse spellen en er loopt zelfs een Festivalpostbode rond die speciaal voor jou een kaartje bezorgt bij die leuke vent of knappe dame linksvoor die je nog niet durft aan te spreken.

Ga voor tickets naar Eventbrite. Borrelaars betalen voor een ticket € 16,00, groepstickets (vanaf vijf personen) zijn € 13,50 per stuk. De Grote Zomerborrel vindt vrijdag 26 juli plaats, van 18.00 tot 24.00 uur, in Park Landskroon naast Corpus.


Lezing: Oegstgeest tijdens de bezetting

historie n Op zondag 28 juli organiseert Het Huis Ampijoloe een lezing met als onderwerp 'Oegstgeest tijdens de bezetting', door Sylvia Braat.

Braat schreef een boek over deze periode met als titel 'Een Perzisch kleed voor een kistje aardappelen'. Verder publiceerde zij verschillende artikelen voor de Vereniging Oud Oegstgeest, waarvan zij erelid is.

Tevens is zij coauteur van 'Nog niet uitgeblust' over 300 jaar vrijwillige brandweer in Oegstgeest.

Het programma van 28 juli: inloop vanaf 13.30 uur; lezing 14.00 tot 16.00 uur, onderbroken door een pauze. De toegang bedraagt 7,50 Euro vooraf te voldoen op NL 12 INGB 0004 3291 08 tnv HC Scheltens. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@ampijoloe of te bellen naar 06-23521164.


Winnaars jeu de boulestoernooi gehuldigd

buitenlust n Afgelopen zaterdag vierde buurtvereniging Buitenlust zijn jaarlijkse afsluiting van het seizoen.

Traditiegetrouw begon deze feestdag met de finalewedstrijden van het jeu de boules-toernooi. Dit toernooi werd gewonnen door Gerard van Delft en Henk Juffermans. Zij wonnen nooit eerder. De organisatie kijkt terug op een mooi wedstrijdseizoen met vooral mooi weer.

Na de prijsuitreiking ging het feest verder met een gezellige barbecue met livemuziek.

Buurthuis De Kratong is vanwege de zomervakantie nu gesloten.