Een fraai trappenhuis in het P.J. Veth gebouw. | Foto: PR
Een fraai trappenhuis in het P.J. Veth gebouw. | Foto: PR Foto: PR

Zomerse 444-rondleidingen Universiteit Leiden

wandelen n Deze zomer kan iedereen – Leidenaren, dagjesmensen, toeristen – de mooiste gebouwen van de Leidse universiteit in de binnenstad bezoeken met een rondleiding. De Universiteit Leiden viert dit jaar haar 444-jarig bestaan en wie jarig is, trakteert.

De exclusieve zomerse rondleidingen bieden een kijkje achter de deuren van het Academiegebouw, het P.J. Veth gebouw en de Bibliotheek Thysiana. Gebouwen met een eeuwenoude en rijke geschiedenis.

Studenten van de opleiding Geschiedenis leiden de bezoekers rond. De rondleidingen zijn op vier dagen in de week, van dinsdag tot en met vrijdag, van 23 juli tot en met 16 augustus en worden meestal in het Nederlands en ook een aantal keer in het Engels gegeven. Er zijn ook vertalingen op papier beschikbaar in het Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Frans, Russisch, Japans en Chinees. Studenten van de talenopleidingen van de universiteit hebben de teksten van de rondleiding vertaald.

Onder andere het Academiegebouw, het oorspronkelijk Botanisch Laboratorium en Rijksherbarium, diep verscholen in de smalle Nonnensteeg naast het Academiegebouwen de Bibliotheca Thysiana worden bezocht.


Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op www.universiteitleiden.nl/444/rondleidingen
De kosten voor een rondleiding zijn 4,44 euro per persoon, dit is inclusief koffie of thee in het Grand Café van de Hortus botanicus na afloop van de rondleiding.