Op 8 september wordt de negende Lions-wijnproeverij georganiseerd. | Archieffoto Willemien Timmers
Op 8 september wordt de negende Lions-wijnproeverij georganiseerd. | Archieffoto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Feest op Oud-Poelgeest

n Lionsclub en Rotary slaan de handen ineen

wijnproeverij n Zondag 8 september wordt alweer de negende wijnproeverij georganiseerd door Lionsclub Oegstgeest-Warmond. De wijncommissie heeft de handen ineen geslagen met Rotary Club Oegstgeest en omstreken die dit jaar een Jeu de Boules toernooi zal organiseren op de paden van Kasteel Oud-Poelgeest.

Beide clubs hebben hun eigen goede doelen.

Goede doelen

De goede doelen van de wijnproeverij zijn dit jaar de Prof. Dr. Leo Kannerschool en de Oegstgeester ouderen. De stichting 'Living With Hope' die zich inzet voor onderzoek naar pancreaskanker, is het goede doel van de Rotary.


Voor meer informatie: www.LCOW.nl of twitter.com/ROegstgeest.

Jeu de boules

De wedstrijden van het jeu de boules toernooi zullen beginnen om 12.00 uur. Een half uur eerder zal er verzameld worden voor de definitieve registratie.

Rotary Club Oegstgeest en omstreken zal zorgen voor voldoende ballen maar deelnemers mogen uiteraard ook hun eigen jeu de boulesballen meenemen.

De wedstrijden vinden plaats op zestien banen, uitgezet op de paden rondom het kasteel. Het toernooi bestaat uit een groepsfase, gevolgd door twee afvalschema's, waardoor ieder team van twee personen minimaal drie wedstrijden van 25 minuten speelt. De nummers één en twee van elke groep spelen twee afzonderlijke afvaltoernooien waarvan de finales beginnen om 16.30 uur op het Centre Court en één van de andere banen.

Wijnproeverij

Om 14.00 uur begint de traditionele wijnproeverij, georganiseerd door de Lions Oegstgeest-Warmond. Deze wijnproeverij is, zoals altijd, open voor iedereen die van een goed glas wijn houdt. Uiteraard zijn de deelnemers aan het jeu de boules-toernooi ook van harte welkom. Zoals ieder jaar werken de Lions samen met Noordman Wijnimport uit Leiden. De vorige editie is een samenwerking met Wijnimport Camaiore aangegaan, speciaal voor de Italiaanse wijnen. Wegens groot succes zal deze gecontinueerd worden. Naast de wijnen leveren zij ook speciaal voor de Lions gebottelde olijfolie.

Om 17.00 uur zullen beide evenementen gezamenlijk worden afgesloten. Naast de prijsuitreiking van het Jeu de Boules toernooi zal dan tevens de trekking van de loterij rondom de wijnproeverij plaatsvinden. Bij mooi weer zal dit rondom het Centre Court plaatsvinden.

Dit alles vindt plaats op de prachtige locatie Kasteel Oud-Poelgeest.