Zeven goede doelen ontvingen een cheque. | Foto Willemien Timmers
Zeven goede doelen ontvingen een cheque. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

SOEK reikt cheques 2019 uit

geven n Op donderdagavond 18 juli werden tijdens een gezellige barbecue door de Stichting Oegstgeester Kringloop (SOEK) de jaarlijkse cheques uitgereikt aan Oegstgeester en regionale goede doelen.

De SOEK werkt met vrijwilligers, heeft geen winstoogmerk en geeft de inkomsten (na verrekening van kosten en noodzakelijke reserveringen) jaarlijks weg.
Tijdens de gezellige, afsluitende avond van het seizoen, waarbij Frederique (van der Zalm) de barbecue verzorgde, waren zo'n 25 vrijwilligers aanwezig.


Maria Smits, de voorzitter van de SOEK, liet weten erg dankbaar te zijn voor alle vrijwillige handen in de kringloopwinkel. Smits noemde met name Ton van der Zeeuw en Kees Looijenstein. "Deze twee mannen zijn gouden krachten en onmisbaar voor de SOEK."

cheques

Cheques waren er voor de Scouting Sagara Satrya's (3150 euro voor een boot), Dorpscentrum Oegstgeest (500 euro als bijdrage aan een nieuwe keuken), Milieu Educatiecentrum Oegstgeest (500 euro, wellicht om de Ezelenweide te verfraaien met veldbloemen), Hospice De Mare (1000 euro), de Oegstgeester Golfclub (500 euro), LCKV-jeugdvakanties (2500 euro) en Stichting Sailability (1000 euro op weg naar een eigen boot/tillift).

Over SOEK

SOEK is een specifiek op de gemeenschap van Oegstgeest en omstreken gerichte kwaliteits-kringloopwinkel (en coöperatieve organisatie), die zich inzet om het duurzaam (her)gebruik van materialen en goederen te bevorderen.

De vintage/brocante-winkel onderscheidt zich doordat deze net wat meer te bieden heeft. Een winkel waar iedereen terecht kan voor mooie tweedehands spullen en leuke workshops tegen redelijke prijzen.
De SOEK is gevestigd achter de oude Julianschool aan de Endegeesterstraatweg 1a en is te bereiken via 06 - 57 74 51 28. De winkel is open op woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Vanwege de schoolvakantie is de kringloopwinkel dicht op zaterdag. Vanaf 4 september is de SOEK op zaterdag weer open van 13.00 tot 16.00 uur.