Snelheid

politie n Een motorrijder van politieteam Leiden Noord heeft vorige week een lasercontrole op verschillende locaties in het werkgebied uitgevoerd. Hierbij heeft hij onder andere op de Oude Spoorbaan in Leiderdorp en de President Kennedylaan in Oegstgeest gecontroleerd op de snelheid van motorvoertuigen.

In totaal zijn er drie bekeuringen geschreven voor bestuurders die te hard reden, waarbij één voertuig 98 kilometer per uur reed, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Het politieteam roept inwoners van Oegstgeest op te melden waar extra toezicht op te hard rijden gewenst is.


Eenzaamheid

politiek n Een sociaal makelaar moet voorkomen, dat inwoners van Oegstgeest zich (ernstig) eenzaam voelen.

Maar voor het bestrijden van eenzaamheid is het niet alleen voldoende om wat bridge- en schaakactiviteiten aan te bieden. In de plannen om de eenzaamheid aan te pakken, ontbrak tot nu toe de vraag hoe de sociaal makelaar er achter komt, wat de mensen zelf willen. Hiervoor wordt op initiatief van D66 een 'Actieplan eenzaamheid' opgesteld. Want pas als je weet, wat de 'eenzame' mensen willen, kun je daar een passend aanbod op bedenken. Het voorstel werd in de laatste raadsvergadering unaniem door de raad gesteund. (Joep Derksen)


Schulden

politiek n Het gemeentebestuur heeft definitief afscheid genomen van het streven, om de schulden te verminderen.

Een motie van Hart voor Oegstgeest om te blijven inzetten op een 'houdbare schuld' werd verworpen door een raadsmeerderheid. Hiermee heeft het college van burgemeester en wethouders definitief vrij spel om te bepalen of de huidige schuld van bijna 50 miljoen afgelost moet worden. Of dat dit bedrag weer kan oplopen.