Afbeelding
Foto: Janine Duyvenvoorde

Parkinson Café

ontmoeting n Donderdag 18 juli is iedereen weer van harte welkom voor de bijeenkomst van het Parkinson Café in de Bomenzaal van het Dorpscentrum aan de Lijtweg.

Vanwege de zomereditie is er geen spreker, maar een gezellig samenzijn met volop gelegenheid om van gedachten te wisselen met elkaar. Ook zullen er twee oefeningen van 'Dr. Beat' door Koos van Touw gedaan worden.

De inloop in het Parkinson Café is vanaf 13.30 (start 14.00 uur), en de bijeenkomst in de Bomenzaal duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Het volgende Parkinson Café is op 15 augustus.


Wil van Elk weer kampioen biljart

Laddercompetitie n De leden van de biljartclubs Centraal en Biljart Club Oegstgeest (BCO) speelden een laddercompetitie in twee poules verdeeld tegen elkaar, ieder binnen hun eigen discipline en gemiddelde.

You Bin was de beste van de ene poule en Wil van Elk van de andere en stonden tegenover elkaar in de finale op dinsdagavond 9 juli. You Bin speelde bandstoten en Wil libre. Wil stond na twintig beurten als hoogste op het scorebord en kreeg de Ladder Toernooi Wisselbeker voor een jaar mee naar huis, net als het jaar ervoor. Het toernooi is voor de vierde keer gehouden. Rob van Rijn die de beker voor de eerste keer in 2016 won, reikte de prijzen uit. Rob en Janine Duyvenvoorde van BCO zijn de organisatoren van de competitie. Schrijver Paul Dentz schonk drie verschillende exemplaren van zijn boeken aan You Bin, Wil van Elk en een aan Harry Hanenkamp voor de kortste partij. In het biljartcentrum aan Sportpark De Voscuyl spelen meerdere verengingen op diverse dagen. Er staan tien biljarttafels en twee grote wedstrijdtafels. Regelmatig worden er toernooien georganiseerd en spelen enkele teams er hun thuiswedstrijden in nationale competities.