Brand in meterkast

brandweer n Bij een woning aan de Prins Bernhardlaan is zaterdagavond 13 juli de meterkast in brand gevlogen. Rond 19.40 uur ontstond er vuur en werd de brandweer gealarmeerd. De brandweer had de brand snel onder controle maar de rookschade was groot.

Door de brand kwam de woning zonder stroom te zitten. Liander moest ter plaatse komen om de woning weer van stroom te voorzien. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. De woning werd geventileerd en de stichting Salvage werd in kennis gesteld. Bij de brand raakte niemand gewond.


Compensatie voor booteigenaren

varen n Het college van burgemeester en wethouders heeft definitief besloten om de booteigenaren met een rechtmatige ligplaats in de Pastoorswetering tegemoet te komen in de kosten die zij moeten maken voor een alternatieve ligplaats. De onderdoorgang naar het Oegstgeesterkanaal is immers getremd vanwege instortingsgevaar. Oegstgeest zal ook een moment faciliteren dat hun boot naar het kanaal wordt getild en daarvan de kosten dragen. Dit geld ook voor booteigenaren zonder ligplaats aan het eigen oeverperceel.