'Het is leuk, nuttig en dankbaar werk. Daar word ik dan weer blij van!'
'Het is leuk, nuttig en dankbaar werk. Daar word ik dan weer blij van!' Foto:

Oegstgeester vrijwilligers vertellen hun verhaal

inzet n In de zomerperiode zullen een aantal Oegstgeester vrijwilligers (telkens vanuit een andere organisatie) hun verhaal vertellen en hun ervaringen delen in de Oegstgeester Courant.

Nadat ze twintig jaar als kapster had gewerkt, kreeg Ingeborg kinderen en stopte met werken. Althans, betaald. Want vanaf het moment dat haar kinderen naar school gingen, werd ze vrijwilligster op de school. Daarnaast is Ingeborg nu al ruim een jaar maatje van de Syrische Abrar uit Oegstgeest.

'Met kinderen bezig zijn, vind ik het mooiste wat er is'

In het theehuis waar ik met Ingeborg heb afgesproken, zit zij aan tafel met Abrar en haar oudere zus Amneh een spelletje te spelen. "Ik vind dit zo leuk hè," begint Ingeborg enthousiast. "Met kinderen bezig zijn, vind ik het mooiste wat er is. Ik was ook buddy in het Buddy Netwerk, maar deze doelgroep heeft mijn voorkeur!"

spelenderwijs

Abrar en haar zus spelen 'Wie ben ik?', een spelletje waarmee je door vragen te stellen achter de identiteit van een persoon komt. "Spelenderwijs krijgen de kinderen zoveel mee," vertelt Ingeborg. "Ze zijn nog onbevangen en staan open voor allerlei informatie. Terwijl we leuke dingen doen, leren ze ook hoe wij hier in Nederland leven, ze leren de Nederlandse taal en daarmee zijn we dus op een ontspannen en vrolijke manier bezig met integratie. We doen niet alleen spelletjes binnen, we gaan ook wel eens bowlen of naar de speeltuin. Soms neem ik de andere kinderen uit het gezin ook mee en gaan we met zijn vijven op pad. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!"


Ingeborg heeft een groot hart en wil graag wat doen voor de medemens. Zeker als die medemens wat extra aandacht nodig heeft. Een keer per week is zij daarom met alle liefde Maatje bij Vitalis. "Kleine moeite, groot plezier," besluit Ingeborg. "Het is vooral leuk, nuttig en dankbaar werk. Daar word ik dan weer blij van!"


Geïnspireerd geraakt? Kijk voor deze en vele andere vrijwilligersjobs in Oegstgeest op www.dorpskracht.net