Gesprek aan tafel

ontmoeting n Woensdag 17 juli zal er weer een 'Gesprek aan tafel' plaatsvinden in het Dorpscentrum onder leiding van Mieke van Riel, van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur.

Onder het gesprek zal koffie en thee met wat lekkers geserveerd worden. Het thema zal deze keer zijn: 'Familie heb je. Vrienden moet je maken!'

Maar wíe behoort tot je familie? Kun je altijd terugvallen op je familie of woont die te ver weg of liggen de contacten niet zo goed? Hoe is de relatie met de "koude" kant? Hoe is de relatie met de exen? En wie behoren tot je vrienden? Welke rol spelen ze in je dagelijkse leven? Hoe ga je om met die verschillende relaties? Voelt een familielid soms als vriend? Voelt een vriend soms nader dan een familielid? Leidt dat tot botsingen? Als je cirkels om je heen zou trekken waar zou je die verschillende relaties plaatsen?                
Genoeg om eens met elkaar over te praten. En elkaar misschien wel nieuwe inzichten te geven in die relationele sferen.
Praat en denk mee de 17e in het Dorpscentrum en schuif aan de gesprekstafel aan.
Iedereen is welkom. Je hoeft je niet op te geven.


Kunstwerk Nieuw-Rhijngeest

cultuur n Er is een burgerinitiatief vanuit onder meer Cultuurfonds Oegstgeest (CFO) en Vereniging Oud Oegstgeest (VOO) om in de wijk Nieuw-Rhijngeest een beeldend kunstwerk te realiseren onder de naam 'Kunst aan de Rijn'.

Ook de bewonersvereniging BOAR is ook betrokken bij het initiatief. De gemeente ondersteunt het initiatief met een financiële bijdrage van €7500 voor de voorselectie, selectie en schetsontwerpfase. Daarnaast neemt de gemeente in de vervolgfase het opdrachtgeverschap over, omdat zij eigenaar wordt van het kunstwerk na oplevering.


Boom gekapt

natuur n De holle boom uit de parktuin van het gemeentehuis is eindelijk gekapt. Omdat de beuk op omvallen stond, moest hij eigenlijk vlak voor Koningdag al worden verwijderd. Er bleek echter een vogel in te nestelen, en dus werd gewacht tot deze uitgebroed was. Een deel van de kinderspelen werd tijdens het Oranjefeest verplaatst. "En dan is (de tuin nu) gelukkig weer vrij te bezoeken voor meer dan alleen de vogels," aldus burgemeester Jaensch op Facebook.