ZomerKunstWeek in het KunstKasteel

kunst n De bijzondere ZomerKunstWeek vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie: van 22 tot en met 26 juli en is bedoeld voor (gemotiveerde) kinderen vanaf 6 jaar. Tijden: van 13.30 – 17.30 uur.

Elke middag maak je kennis met het werk van een nieuwe kunstenaar: je leert door kijken en doen en maakt een kunstwerk in zijn stijl. Afsluitende expositie van alle kunstwerken op vrijdag om 17 uur. Elke dag is een afgerond geheel, hierdoor is het mogelijk om één of enkele dagen te volgen.

Deelname kost 40 Euro per kind per middag. Indien dit bedrag een probleem is neem dan contact op met Hester. Aanmelden is noodzakelijk. Contact: Hester Scheltens: info@kunstkasteel.com en 06-23521164.


Ladies Circle voor Stichting NF

inzameling n Afgelopen juni heeft de Ladies Circle Noordwijk/Oegstgeest tijdens de jaarlijkse tuinmarkt in Noordwijk met het bakken en verkopen van zelfgemaakte taarten Euro 2600 opgehaald.

Deze opbrengst komt ten goede aan Stichting Neurofibromatose (NF), die zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte. In Nederland krijgen zo'n 1 op de 3000 kinderen NF, en is daarmee 'de grootste kleine ziekte'. Neurofibromatose is nog niet te genezen.


Ontmoetingsdag

samen n Hoe ga je als vluchteling het gesprek aan met mensen in de gemeente waarin je geplaatst bent? Hoe ga je als Oegstgeestenaar het gesprek aan met een vluchteling die hier woont? Het Diaconaal Platform Oegstgeest en VluchtelingenWerk Oegstgeest hadden daarom op zaterdag 29 juni weer een ontmoetingsdag georganiseerd.

Er waren zo'n zestig volwassenen - ongeveer evenveel statushouders als andere Oegstgeestenaren - en vijftien kinderen naar de zonovergoten tuin van de Rehoboth Kerk gekomen.
De groep "999 Geen Dienst Studio" trad op met hun programma "I'm not zo zielig" bestaande uit tragikomische situaties waarin nieuwelingen in Nederland terecht komen. Vervolgens werden er koppels gevormd die met elkaar in gesprek gingen. Met heerlijke muziek van 'Ted van Noort-partners in music' en lekkere Syrische hapjes werd tenslotte de middag besloten. De onbekende ander was een stukje minder onbekend geworden en dat was de precies de bedoeling.