Afbeelding
Foto: Buro JP

Politiek Portret

politiek n De Oegstgeester gemeenteraad kent negentien zetels. De komende weken stellen telkens twee raadsleden zich voor in deze rubriek: 'Politiek Portret'.

Menno Welling

• 45 jaar
• Progressief Oegstgeest
• Woont 4 jaar in ­Oegstgeest

Waarom ben je raadslid geworden?

Oegstgeest is voor de meeste mensen een heel fijne woongemeente. Ik zou graag zie dat dat voor meer mensen geldt. Ik wordt gedreven door een streven naar rechtvaardigheid, solidariteit en inclusiviteit.


Stel je krijgt €100.000 om in de gemeente te besteden…

Eenzaamheid is een probleem in Oegstgeest. Het creëren van laagdrempelige ontmoetingsplekken tussen jong en oud zou mij veel waard zijn zoals het plaatsen van schaaktafels in het Irispark, maar ook een extra potje voor kunst- en erfgoedprojecten op dit thema.


Stel je moet bezuinigen…

Het tekort aan geld wordt een steeds groter probleem: Duikerbrug niet op tijd vervangen, tekort aan ambtenaren, en er is en wordt niet gespaard voor onderwijshuisvesting of een nieuw zwembad. Ik wil bezuinigen op de juridische kosten die gemaakt moeten worden voor slepende processen tot aan de Raad van State. Met inzet op investering in onze ambtenaren en goede participatietrajecten moet dit mogelijk zijn.


Sven Spaargaren

• 49 jaar
• VVD
• Woont 12 jaar in ­Oegstgeest

Waarom ben je raadslid geworden?

Oegstgeest is een prachtige gemeente met goede voorzieningen en veel groen. Oegstgeest heeft helaas ook een hoge schuld die omlaag moet. Met mijn financiële achtergrond wil ik helpen zodat we onze mooie voorzieningen ook in de toekomst kunnen blijven betalen en Oegstgeest mooi en groen houden.


Stel je krijgt €100.000 om in de gemeente te besteden…

Extra klaslokalen voor de GDT-school. Dat hebben we recent voor elkaar gekregen. We merkten dat de school en heel veel ouders daar enorm blij mee waren. Daar kregen we veel waardering voor. Daarnaast meer groen en bomen.


Stel je moet bezuinigen…

Een jaar geleden hebben we als nieuwe coalitie al fors bezuinigd. Geen belastingverhogingen, onze inwoners en hun portemonnee ontzien, eerst minder uitgeven.

Bijvoorbeeld aan minder dure onderzoeken, minder inhuur externen, ons minimabeleid is te ruim, minder jeugdzorg in peperdure klinieken maar met de zelfde kwaliteit wel aan huis, grote uitgaven zoals rotondes (€ 1.000.000) dan maar even niet.

Afbeelding