Dirks Vishandel uit Katwijk won de Expertprijs en Vishandel De Klok uit Voorhout ontving de Prominenten prijs. | Foto Wil van Elk
Dirks Vishandel uit Katwijk won de Expertprijs en Vishandel De Klok uit Voorhout ontving de Prominenten prijs. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Leidse Haring Smaaktest

Haring n Vishandelaren uit Katwijk, Leiden, Voorhout, Voorschoten en Leiderdorp hadden haringen ingebracht en gingen voor een expertprijs en een prominentenprijs tijdens de Leidse Haring Smaaktest afgelopen maandag in Villa Beukenhof.

Dirks Vishandel uit Katwijk won de Expertprijs en Vishandel De Klok uit Voorhout ontving de Prominenten prijs. Visexpert Arie Kuijt gaf in Villa Beukenhof een inleiding over de haringvangst.

Dirks Vishandel won ook nog de tweede prijs van de Prominenten; Vishandel Hartevelt van Diamantplein Leiden ontving de derde prijs. Katwijks burgemeester Cornelis Visser kreeg van burgemeester Emile Jaensch toestemming om de Katwijkse keten te mogen dragen. Hij reikte de Expertprijs uit. Jaensch reikte zelf de Prominenten prijzen uit. Beiden waren ook proever. Notaris Janbert Heemstra van De Clerq Notarissen telde de punten op.

Het testforum telde dit jaar voor het eerst vier expertproevers omdat men vindt dat die anders proeven dan gewone proevers. Er wordt overwogen om eens een keer echt blind te proeven, zonder de haring zelf te zien.

Afbeelding