Verlenging subsidie Support&Co

politiek n Vorige week heeft het Oegstgeester college van burgemeester en wethouders besloten de subsidierelatie met Support&Co, ten behoeve van re-integratieplaatsen in de sociale buurtsupermarkt Superrr in de wijk Poelgeest, met een jaar te verlengen.

Aan deze subsidie is de voorwaarde verbonden dat moederorganisatie Alliade haar garantstelling voor Support&Co voor dezelfde periode verlengt. Volgens het college zullen de gemeente en Support&Co / Superrr het komende jaar gebruiken om te werken aan verbeterpunten die uit een recente evaluatie van onderzoeksbureau Regioplan naar voren zijn gekomen.

In het voorjaar van 2020 zal het college zich opnieuw over de buurtsuper buigen.


Ontmoeting met Arabische wereld

theater n De afgelopen decennia zijn veel mensen met een Arabische achtergrond neergestreken in de Leidse regio. Openluchttheater Leidse Hout organiseert op zaterdag 29 juni (aanvang 19.45 uur) een avond om te genieten van de Arabische culturen.

Vanuit Syrie: Zayna over schoonheid en liefde, Pieter de Mast (fluit, sax), Modar Salama (percussie), Sebastiaan van Delft (toetsen), Kamal Hors (us en zang) en Anas Habib (zang). Vanuit Soedan: De Nile groep. Verder is er dans onder leiding van de Stichting Dans voor Mij.

De lekkernijen worden bereid door onder andere de Power Vaders van buurthuis Op Eigen Wieken.

Zang en muziek uit verschillende genres, tijden en landen. En de wind door de bomen of een avondgroet van de vogels. Geen rood pluche en rijen in de pauze, maar eigen kussentjes op het gras en zelf de picknickmand meenemen. Natuurlijk hebben wij stoelen voor degene die niet in het gras willen zitten.Een klein festivalletje in het groenste theater van de regio. Vrijwillige bijdrage. www.oltleiden.nl