Afbeelding
Foto:

Pippa in de SOEK

kringloop n Pippa is een ster. Sinds ze haar schoolstage heeft afgerond, werkt ze als volwaardige vrijwilliger in de SOEK, de kringloopwinkel van Oegstgeest.

Op de kledingafdeling want mode is haar passie. Pippa is 15 jaar oud en zit uiteraard nog op het Voortgezet Onderwijs. Ze is daarom op de zaterdagmiddag aan het werk. De SOEK is uiteraard heel blij met Pippa en ook wel verbaasd dat ze haar vrije middag opoffert in een omgeving waar ze met veel senioren werkt. Maar goed, het is je passie of niet natuurlijk.
Wat doet Pippa in de kringloopwinkel? Ze heeft een bijzonder gevoel voor stijl en dus staan onze paspoppen er altijd tiptop gekleed bij. Hoe ze dat voor elkaar krijgt met de tweedehands kleding die de SOEK binnenkrijgt, is mij een raadsel. Ze werkt wel heel geconcentreerd en met engelengeduld. Pippa laat zien dat je met tweedehands kleding om door een ringetje te halen bent. Zelfs als je bij wijze van spreken naar het chicste feest van je leven gaat.

Fotowedstrijd

Pippa is een multi-talent. Ze is ook fotografe. Ze doet nu mee met een fotowedstrijd voor jongeren georganiseerd door het Rijksmuseum. De competitie heet Document Nederland Junior. Pippa heeft een prachtige fotoserie afgeleverd waarbij ze via mode de symbolen en de functies van sociale media zichtbaar maakt. Pippa: "Mijn idee achter deze fotoserie is het personifiëren van bekende apps, u ziet er mijn vrienden afgebeeld als Instagram, Snapchat, Pinterest en Tumblr". Absoluut een origineel idee.

Origineel gekleed

Uiteraard komt Pippa elke zaterdagmiddag origineel gekleed naar de SOEK. Afgelopen week in een vierkante rok. Pippa: "De stof is bedrukt met vierkantjes en dat bracht me op het idee om de rok niet rond te maken, maar in overeenstemming met de bedrukking vierkant te houden." Daardoor valt de rok ook op een eigenwijze manier. Uiteraard heeft Pippa deze rok zelf gemaakt. We gaan in de toekomst nog veel van haar horen.

Max Dohle

Afbeelding