Judith van Haersma Buma werd als vrijwilliger van het jaar bij LOHC in het zonnetje gezet. | Foto Ed Patijn
Judith van Haersma Buma werd als vrijwilliger van het jaar bij LOHC in het zonnetje gezet. | Foto Ed Patijn Foto: Ed Patijn

LOHC-vrijwilliger van het jaar: Judith van Haersma Buma

hockey n LOHC is een grote vereniging met meer dan 2300 leden. Om alles draaiende te houden zijn dan ook veel vrijwilligers nodig, waaronder commissieleden, trainers, coaches, managers en scheidsrechters.

Op vrijdag 21 juni vond de traditionele vrijwilligers-barbecue op LOHC plaats om al die vrijwilligers te bedanken.

Daarnaast wordt tijdens dit jaarlijkse evenement ook de "vrijwilliger van het jaar" in het zonnetje gezet.

Dit jaar ging de eer naar Judith van Haersma Buma. Judith is sinds 2015 actief voor LOHC. Eerst als lijncoördinator en daarna als voorzitter van de Hockeyschool (Jongste Jeugd) van LOHC. Met een enorme drive, gestructureerdheid, communicatief vermogen en passie voor hockey heeft zij zich de afgelopen jaren ingezet voor deze tak. Vanaf aankomend seizoen is Judith actief als voorzitter van de commissie Junioren bij LOHC.


Gert-Michiel de Niet Rapidschaakkampioen

schaken n De afgelopen drie weken werd door Schaakclub Oegstgeest '80 het Open Rapidschaakkampioenschap van Oegstgeest georganiseerd. Per avond werden vier rapidpartijen gespeeld met twintig minuten bedenktijd per speler per partij.

Onder de twintig deelnemers waren ook diverse leden van andere schaakclubs.
Door verschillende oorzaken (ziekte, vormverlies) bereikten enkele van de gedoodverfde favorieten (zoals Fred Slingerland, Joop Piket en Wilfried Binnendijk) niet de drie topplaatsen.
Onomstreden kampioen werd Gert-Michiel de Niet, die liefst 1½ punt voor bleef op de verrassend sterke Ed Wagemans en 'good old' Evert Leeuwenburgh.
Dit jaar werd het kampioenschap nog gehouden in het Denksportcentrum Leiden, maar vanaf volgend jaar zal dit gebeuren in het hart van Oegstgeest, bij de Volksuniversiteit Oegstgeest aan de Lange Voort, waar de schaakclub vanaf 1 september 2019 speelt.


Aanmelding als lid kan geschieden bij de secretaris, Johan Boots (071-5170337, palantir@xs4all.nl) of bij de wedstrijdleider, Ed Wagemans (071-5176213, ed.wagemans@online.nl).