In de tuin van het Kasteel Oud-Poelgeest was het goed haring happen. | Foto Wil van Elk
In de tuin van het Kasteel Oud-Poelgeest was het goed haring happen. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Mooie haringparty PVOO bij kasteel Oud-Poelgeest

happen n Op dinsdag 18 juni vond de jaarlijkse haringparty van het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) plaats. Locatie was, traditiegetrouw, de tuin bij kasteel Oud Poelgeest; een unieke locatie voor dit evenement. Deze jaarlijkse haringparty is onlosmakelijk met het PVOO, én met Visgilde Hugo van der Meij, verbonden.

Door Wim van Tuijl

De opkomst was groot. Na de openingsborrel nam de voorzitter van het PVOO, Paul Jansen, het woord. "Welkom ondernemers op de haringparty 2019, welkom burgemeester Emile Jaensch en wethouder Matthijs Huizing. Goed dat deze unieke traditie in ere blijft; dit getuigt van de juiste spirit voor ondernemend Oegstgeest."

Dank

Zijn dankzeggingen gingen uit aan Visgilde Hugo van der Meij voor het wederom verzorgen van de innerlijke mens met deze traditionele lekkernij en ook prees hij de inzet van de haringmeisjes.

"Jan Willem Besselink en ook de stichting Erfgoed Oud-Poelgeest, bedankt voor het beschikbaar stellen van de schitterende locatie waar elk jaar deze party mag worden gehouden en ook Pieter Walvaart van Double U Productions voor het verzorgen van de muzikale omlijsting van dit evenement".

Tips

Paul gaf tot slot enkele tips aan degenen die na de haringparty nog een belangrijke date of afspraak hebben. "Handen goed wassen, tandenpoetsen, peterselie kauwen en uitspugen en alleen met iemand afspreken, die ook haring heeft gegeten of neem een harinkje voor de ander mee", grapte hij. "Beste mensen: eet smakelijk en geniet ervan."

Hugo van der Meij gaf aan dat de haring dit jaar van uitstekende kwaliteit is; goed van formaat en een optimaal vetgehalte. "De haring wordt gevangen in de hoek op de Noordzee tussen Nederland en Denemarken. Elk jaar is het weer spannend hoe de smaak is. Dat heb je vooraf niet in de hand. Maar dit jaar is hij van prima kwaliteit", verklaarde hij.

De sfeer was ongedwongen en gezellig. Lid van de PVOO Aad Bongers: "Ik ben ZZP'er in de ICT. Dit soort bijeenkomsten vormen een prima schakel om te netwerken en netwerken te onderhouden. Het PVOO doet veel, onder meer maandelijks een bijeenkomst en met name ook in de communicatie naar de gemeente toe. Ik bezoek daarom vaak de bijeenkomsten van het PVOO", legde hij uit. Hij is, gezien de opkomst niet de enige.