Afbeelding
Foto:

Hester Scheltens

Hoe fascinerend is het om te horen hoe bezigheden in iemands prille jeugd de rode draad blijkt te zijn voor de verdere levensfasen. Hester Scheltens is daar een opmerkelijk voorbeeld van.

Door John Vroom

"Ik herinner mij dat ik zo'n jaar of vijf was en ik van allerlei restproducten, zoals afgebrande lucifers huisjes maakte van lege luciferdoosjes ladekastjes knutselde. Altijd was ik in mij kamer bezig om van gebruikte dingen kleine kunststukjes te maken.

Toen ik op latere leeftijd zakgeld kreeg ging dat altijd op aan knutselspullen. Wat ik ook heerlijk vond, was om mijn kamer steeds opnieuw in te richten en van een andere kleur verf te voorzien. Na de middelbare school wilde ik dan ook dan maar één ding, binnenhuisarchitect worden. Gaandeweg wilde ik toch liever stylist worden, maar dat is het niet geworden, want ik koos voor een studie aan de Pedagogische Academie, want het onderwijs leek mij toch ook wel wat.

Als bijbaantje werkte ik in een antiekzaak, waar ik het heerlijk vond om bijna dagelijks de etalage te restylen. Verrassenderwijs ben ik uiteindelijk in dienst getreden bij Vroom & Dreesmann op de afdeling Interne Opleidingen en heb daar met veel plezier gewerkt tot dat ik in verwachting raakte en besloot fulltime moeder te worden.

Maar ja, de kinderen werden groter en mijn knutselbehoefte begon toch weer te kriebelen en na wat omzwervingen ben ik een bedrijf in Kinderfeestjes 'op maat' begonnen met als naam 'De Schatkist' en verhuurde themakisten waarin ik allerlei spulletjes gemaakt en verzameld had in het kader van dat thema, zoals de Piratenkist, de Prinsessenkist, de Harry Potterkist en de Ridderkist. Het werd een succes en het leukste vond ik om de spullen te maken.

Wat ik jammer vond was dat ik de kisten nooit in actie zag bij de kinderen op het feest zelf. En ineens wist ik het. In onze tuin hebben wij een 'Kunstkasteel' als grote schuur laten bouwen, waarin ik kinderen, maar ook volwassenen workshops geef, waarbij zij volledig hun eigen gang kunnen gaan vanuit een opdrachtthema en dat is zo'n genot om te zien wat daar dan aan creativiteit ten toon wordt gespreid. [www.kunstkasteel.com] . Mijn ultieme droom is om het Irispark om te toveren tot een Park van Kunst en Cultuur, met onder andere een Beeldentuin ontworpen door Oegstgeestenaren."

Tja Hester, heel opmerkelijk!

Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding