Tijdens de jaarlijkse hockeywedstrijd werd op de velden van LOHC gestreden om de eer.
Tijdens de jaarlijkse hockeywedstrijd werd op de velden van LOHC gestreden om de eer. Foto:

Specialisten Alrijne verslaan huisartsen

hockey n Afgelopen donderdag, 20 juni, vond het duel plaats tussen de medisch specialisten van het Alrijne ziekenhuis en de huisartsen uit de regio.

Tijdens de jaarlijkse hockeywedstrijd, gesponsord door ABN-AMRO en strak geleid door twee topscheidsrechters, werd op de velden van LOHC weer gestreden om de eer.
Het specialistenteam startte voortvarend en binnen korte tijd stond het 2-0. Gedurende de eerste helft druppelden steeds meer huisartsen binnen. Na de rust leidde dit tot een wederopstanding. Tussen de specialisten verminderde bovendien de samenwerking door de diverse wisselingen van posities in het veld. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op met een aantal gevaarlijke uitbraken van de huisartsen. Beide teams scoorden in de tweede helft waardoor de eer voor de huisartsen werd gered. Na de wedstrijd was er gelegenheid om tijdens de borrel en het buffet de wedstrijd te evalueren en andere ervaringen tussen de eerste en tweede lijn uit te wisselen.


Ajax cricket bijt zich stuk

cricket n Ajax cricket heeft een eervolle nederlaag geleden tegen het hooggeplaatste Qui Vive.

De tegenstander begon met batten. Aan Ajax de taak om met goed veldspel het totaal van de tegenstander zo laag mogelijk te houden. Al in de eerste over kreeg Ajax perspectief op het gewenste doel. Nog voordat de eerste run was geslagen, viel de eerste batsman ten prooi. Het bood geen garantie voor een succesvol vervolg. De daaropvolgende batslieden speelden zich goed in en begonnen de bowlers van Ajax weg te slaan. Op een totaal van 63 viel het volgende wicket en daarna volgde een succesvol partnership van de tussen genoemd totaal en de volgende 94 runs. Bovendien voerden de batsmen van Qui Vive het scoringstempo fors op en kwamen op een gemiddelde van 6 runs per over. Het maximaal aantal overs (serie van 6 geworpen ballen, red.) is 50. Vermenigvuldig dit met 6 en het totaal van de tegenstander van 300 is verklaard. Dit is een hoog totaal om in te halen. Ajax ging met uitstekende motivatie letterlijk aan de slag om voor een stunt te willen zorgen. Tot en met de vijfde over hield de thuisploeg de vereiste limiet aan. Gaandeweg zakte het vereiste gemiddelde en begon langzamer de dreigende nederlaag zich af te tekenen. Een scoringsrijke laatste over leverde 18 runs op, maar het totaal bleef steken op 266 runs. Ajax heeft met deze forse score laten zien over een eerste klasse waardige formatie te beschikken dat voldoende kwaliteit heeft om op dit niveau mee te kunnen komen. Ontmoetingen tegen lager geplaatste tegenstanders zouden met vertrouwen tegemoetgezien kunnen worden. Speler/trainer Sean Davey was weer uitstekend op dreef met een individuele score van 89 runs. Ook Joost Kooistra (22), Richard Woods (29), H. Paliwal (29) en Thomas Milde (11) behaalden dubbele cijfers.


Gezellig tennisfeest op finaledag clubkampioenschappen OLTC

Tennis n Oud-bestuursleden en ere-leden waren uitgenodigd voor een gezellig feestje op de finaledag van de clubkampioenschappen op zondag 23 juni bij de Oegstgeester Lawn Tennis Club (OLTC).

Voorzitter Dick de Groot vond dat het tijd werd voor een nieuwe traditie. Hij vertelde hoe hij het in zijn jeugd beleefde: "Uiteindelijk is het een mooie club geworden! We krijgen geen subsidie, dat hebben we ook niet nodig. Ons jeugdteam is landskampioen. We gaan uitbreiden en nog een baan aanleggen naast de hockey. Vrijwilligers, tennisschool, de pachters van het clubhuis en onze groundsman zijn belangrijk voor de club. Jullie ook, tot volgend jaar!".

Wellicht een nieuwe jaarlijkse traditie. | Foto Wil van Elk