Vier dagen lang genoten inwoners van Van Wijckerslooth van mooie routes. | Foto Willemien Timmers
Vier dagen lang genoten inwoners van Van Wijckerslooth van mooie routes. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Zonnige rolstoelvierdaagse dwars door Oegstgeest

wandelen n Na het geven van het startsignaal door Angelique van Nobelen, teamleider Welzijn Marente, gingen maandag 17 juni 25 rolstoelers met hun begeleiders op pad voor de 'editie 2019' van de Oegstgeester rolstoelvierdaagse.

Er waren vorige week weer vier leuke routes uitgezet waarbij op maandag eerst een ijsje werd gegeten, aangeboden door IJscafé Danice. Die dag was de tussenstop in het koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest waar iedereen werd getrakteerd op koffie, thee met wat lekkers erbij. Van Bakker Hugo de Groot kreeg iedereen onderweg in de De Kempenaerstraat een overheerlijke krentenbol.
Op dinsdag werd er eerst even gezwaaid naar de medewerkers van de Rabobank, zij hebben de oranje T-shirts gesponsord, en daarna liep men over de markt waar een stroopwafel en een drankje voor de deelnemers klaarstond. Op naar de Daltonschool waar conciërge Paula zorgde voor koffie, thee en cake. Al vele jaren doet zij dit voor de deelnemers van de rolstoelvierdaagse.

Woensdag was er een rustdag en donderdag 20 juli werden de lopers ontvangen door wethouder Huizing in de raadszaal van het gemeentehuis. Van Bloemenkiosk Corinda kregen de deelnemers die dag een fleurig aandenken en Rob Heemskerk van snackbar 't Haasje had meer dan honderd bitterballen gebakken die in het Hendrik Kraemer Park smakelijk werden verorberd. (zie www.oegstgeestercourant.nl)

Albert Posthumus en Herman Oost van de Stichting Recreatie en Vervoer verzorgden donderdag weer een leuke foto voor ieder koppel.

Op de laatste dag van de rolstoelvierdaagse volgde de stoet een route door de Indische buurt en werden de lopers ontvangen worden in het Rijnlands Lyceum door de leerlingen van 3-HAVO. Naast de koffie en thee verzorgden de leerlingen ook een optreden verzorgen.

Tot slot kregen alle deelnemers een medaille, verzorgd door kapsalon Jacques van Bellen, tijdens een hapje en een drankje aangeboden door Verzorgingshuis Van Wijckerslooth.


De organisatie dankt de Stichting Fietsmaatjes voor de inzet van de rolstoelfiets en Harting Bank voor het uitlenen van vijftien rolstoelen. De organisatie onder leiding van Mary en Cor de Jongh, Lydia Toet, Jeanneke den Os en Geraldine Quinland kijkt heel tevreden terug op deze negentiende editie.

Wie volgend jaar (lustrumeditie) wil helpen, meldt zich aan via rolstoel4daagse-oegstgeest@outlook.com of belt Cor de Jongh op 06-53757511.