V.l.n.r. Caroline van der Kuijl, Arno Meijer, Wim Sangster, Heleen Nobbe, Adri den Ouden en Arjen van der Kuijl.
V.l.n.r. Caroline van der Kuijl, Arno Meijer, Wim Sangster, Heleen Nobbe, Adri den Ouden en Arjen van der Kuijl. Foto:

Jubileumconcert: 25 jaar Wednesday Evening Singers

muziek n December 1993. De King's Singers bestaan 25 jaar en doen tijdens hun jubileumtournee Den Haag aan. Jeroen Koning en Birgit de Wolff en Arjen en Caroline van der Kuijl kopen kaartjes, zonder dat zij dat van elkaar weten.

Ze treffen elkaar in de pauze. Hé, vinden jullie dit ook leuk? Die avond ontstaat het idee om zelf een close-harmonygroep te vormen volgens de samenstelling van de King's Singers. Dat betekent dat ze nog een tenor en een bas nodig hebben. Jeroen belt Rob Does, Arjen Paul Pardon. Op woensdagavond 2 februari 1994 is het zover: de Wednesday Evening Singers worden opgericht en zetten hun tanden in de allereerste twee nummers: de madrigaal Fine knacks for ladies en de folksong Early one morning.

Vijfentwintig jaar en drie-en-dertig optredens later bestaat de Wes nog steeds. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld. De woensdagavond is de repetitieavond gebleven, voor de naam is nooit een beter alternatief gevonden, het plezier in repeteren en af en toe optreden is onverminderd groot. De samenstelling veranderde wel: van de oprichtende zes zijn alleen Caroline en Arjen nog present.

En nu bestaat de Wes al weer bijna tien jaar uit Heleen Nobbe (sopraan), Caroline van der Kuijl (alt), Wim Sangster (tenor), Arno Meijer (tenor), Arjen van der Kuijl (bariton) en Adri den Ouden (bas). Met enige moeite (er is te veel moois) maakten zij een selectie uit het repertoire van 25 jaar. Een staalkaart van alle genres die zij graag zingen. Of het nu madrigalen zijn uit de renaissance of pop van deze eeuw, verstilde nummers van de Salvation Army of energieke spirituals, modern klassiek of ludieke bewerkingen van het ijzeren repertoire, Engelse of Nederlandse folksongs/volksliedjes of Barbershop voor enkel de mannen: "Wij hopen dat u, trouw of nieuw publiek, er even veel plezier aan beleeft als wij!" aldus de enthousiaste zangers.

De Wes heet alle liefhebbers van vocale muziek van harte welkom.
Concert Wednesday Evening Singers, 23 juni, 16.00 uur
Cultuurhuis de Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest
Kaarten aan de zaal. Toegang € 10, kinderen € 5, inclusief drankje na afloop


Meer informatie over de WES op Facebook: wednesdayeveningsingers