Afbeelding
Foto:

Zand

Voor de toelevering en afvoer van grond en materiaal voor de bouw van woningen van Park Duivenvoorde, op het voormalige ASC-terrein, is een vaste route gemaakt via de Prinsenlaan. Bij de ingang van de winkelstraat De Kempenaerstraat bij de Warmonderweg staat een bord dat het bouwverkeer daar niet mag inrijden. Toch was er een zandauto aan het keren waarop direct fel werd gereageerd. De chauffeur werd aangesproken door een dame die zeer verontwaardigd was! "U mag hier helemaal niet rijden voor Park Duivenvoorde!" Een ander dame begon direct een filmopname te maken met haar mobiel. De chauffeur, een heel aardige man volgens een van de dames, schrok zich rot. Hij was zich helemaal niet bewust dat hij iets fout zou hebben gedaan. "Sorry hoor, maar ik heb net bij een particulier zand gestort in de tuin!" De dames hadden achteraf wel te doen met de chauffeur die zich van geen kwaad bewust was. Wil van Elk


Rolstoel-vierdaagse

wandelen n De Stichting Recreatie en Vervoer organiseert voor de negentiende keer de Rolstoelvierdaagse voor de bewoners van de Marente zorginstellingen Van Wijckerslooth, Hofwijck en Rustenborch in Oegstgeest.

De vierdaagse vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 juni. Vrijwillige helpers kunnen zich aanmelden voor maandag-, dinsdag-, donderdag- of vrijdagmiddag in deze week.

Om 13.15 uur verzamelen de vrijwilligers zich in Zorgcentrum Van Wijckerslooth Oegstgeest om vervolgens om 14.00 uur te kunnen starten om door de door de mooiste plekjes van Oegstgeest lopen. Elke dag is er een andere route uitgezet voor de ongeveer 35 rolstoelers en hun begeleiders. Onderweg is er een rustpauze ingelast met koffie/thee en wat lekkers erbij. De wandelaars worden gastvrij ontvangen door de Dalton School, in het koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest, in het Rijnlands Lyceum en in het gemeentehuis. Rond 17.00 uur zijn de lopers weer terug.
Onderweg worden zij ook verwend door Bakkerij Hugo de Groot, de weekmarkt, IJscafé Danice en Bloemenkiosk Corinda.
Marente zorgt telkens voor de koffie en thee bij de start en de drankjes en hapjes bij de afsluiting op vrijdag. Kapsalon van Bellen verzorgt weer de medailles.


Aanmelden als duwer: rolstoel4daagse-oegstgeest@outlook.com, Cor de Jongh 06-53757511.