Ajax cricket pakt belangrijke punten

cricket n Ajax heeft afgelopen zondag belangrijke winstpunten behaald op Excelsior 2. Daarmee neemt de cricketclub uit Oegstgeest wat meer afstand van de degradatiezone. Het is zaak om weg te blijven van de negende en tiende stek. Tot nu toe lukt dat prima. Door de zege op de Rotterdamse tegenstander krijgt Ajax meer zicht op de middenmoot.

Excelsior begon met batten en trachtte met alle inzet om een zo hoog mogelijk totaal neer te zetten. Dit lukte niet echt. Ajax was scherp in het veldspel. Bewijzen daarvoor waren drie vangballen van Richard Woods. Ook Arthur Koppejan en M. Manley konden een vangbal achter hun naam schrijven.

Van de bowlers van Ajax vielen de cijfers van Sean Davey (1 wicket voor 4 runs) en Joost Kooistra (3 wickets voor 16 runs) in positieve zin op. De battingronde van de tegenstander kwam op 142 runs; zeker geen onoverbrugbaar totaal om te passeren.


Het begin van de batting inninx van de thuisploeg verliep ronduit stroef. Van de eerste vier batslieden behaalden alleen Richard Woods (12) en Himanshu Paliwal (11) redelijke cijfers.

Meer afstand van de degradatiezone

Het beeld kenterde toen de vanuit Nieuw-Zeeland gecontracteerde trainer/speler Sean Davey zijn grote batting-kwaliteit ten volle ging etaleren. Twee medebatsmen gingen relatief snel uit, maar Arthur Koppejan stak in uitstekende vorm. Samen met hem kwam Sean opnieuw tot volle bloei. Hij zou dan ook weer van substantiƫle waarde zijn bij het tot stand komen van de zege.

Was deze bij de stand 65 runs en 6 man uit zeer onzeker; laatstgenoemde spelers waren op dreef en passeerden zonder verder wicketverlies het totaal van de tegenstander. Sean Davey (68) en Arthur Koppejan (28) bleven beiden not out.