De kinderen van Kindergarden Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg mochten afgelopen woensdag een echte brandweerman helpen met spuiten. | Foto Willemien Timmers
De kinderen van Kindergarden Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg mochten afgelopen woensdag een echte brandweerman helpen met spuiten. | Foto Willemien Timmers Foto:

Brandweer 300 jaar

jubileum n De maand juni is beroepenmaand bij Kindergarden Oegstgeest. Daarom kwam de Oegstgeester brandweer afgelopen woensdag, 5 juni, langs met een echte brandweerauto.

Eén voor één mochten alle kinderen samen met een échte brandweerman de blusslang vasthouden: de gezichtjes straalden.

"We kwamen er achter dat de vrijwillige brandweer van Oegstgeest dit jaar 300 jaar bestaat", vertelde vestigingsmanager Suzanne Hilhorst. "En dus hebben we samen met de kinderen een prachtige creatie gemaakt." Toen alle kinderen even gespoten hadden, werd het kunstwerk aan de brandweerman overhandigd.

Hij vertelde dat de brandweer deze maand groots viert dat ze 300 jaar bestaan, en hij nodigde de kinderen uit voor de grote 'Open Dag' op 22 juni op het Lijtwegplein. "Daar is ook een Kinderplein met springkussens, glijbanen en spelltjes", wist hij te vertellen.

Afbeelding