Leidse megabioscoop stap dichterbij

film n De komst van de megabioscoop naar Leiden is een stap dichterbij, zo meldt Unity.nu.

Bioscopen Leiden heeft het contract ondertekend om aan het Leidse Stationsplein een complex te laten verrijzen. In de Geus, zoals het pand gaat heten, gaat ook jaarlijks het Leiden International Film Festival georganiseerd worden.

De ondertekening vond plaats op de PROVADA op de stand van de gemeente Leiden middels een grote filmklapper.

Het project biedt naast de bios met acht zalen ook ruimte voor huurappartementen, een Jumbo en twee horecagelegenheden. Daarnaast zal De Geus als culturele locatie ook een grote rol gaan vervullen als congrescentrum. Het complex is ontworpen door architectenbureau OZ Amsterdam. In 2022 zou het pand open moeten.


Gesprek aan tafel

ontmoeting n Woensdag 19 juni zal voor de zevende keer 'Gesprek aan tafel' plaatsvinden in het Dorpscentrum, van 10.00 tot ca. 12.00 uur. Dit keer onder de bezielende leiding van Mieke van Riel.

De centrale vraag zal zijn: Hoe ga je om met jouw 'woonruimte'?
Allemaal hebben we een plekje waar we wonen, waar we ons thuis voelen, waar we ons zelf kunnen zijn.

Maar . . . welk deel van die woonruimte heb je zelf in gebruik, welke ruimte heb je misschien 'over'. Hoeveel ruimte heb je nodig? Denk je er wel eens aan om ruimte die je bijna nooit gebruikt aan een ander aan te bieden? Hoe zit dat dan met gebruik van sanitair, een keuken? Hoe voelt dat voor je eigen privacy? Denk je wel eens aan tijdelijke verhuur, zo ja, aan wie. Lang of kortdurend. Welke gezelligheid brengt dat met zich mee. Verlang je eventueel een tegenprestatie.
Genoeg vragen om eens fijn met elkaar over te discussiƫren en wie weet brengen we elkaar op heel nieuwe ideeƫn.

Onder het gesprek zal koffie en thee met wat lekkers geserveerd worden.

Kom woensdag 19 juni naar het Dorpscentrum en schuif aan bij anderen aan de gesprekstafel. Iedereen is welkom. Je hoeft je niet op te geven.

Tafel

Gesprek aan tafel is altijd de derde woensdag in de maand van 10.00 - 12.00 uur. De tafel staat klaar voor iedereen.

De onderwerpen die nog ter sprake zouden kunnen komen in de komende maanden zijn: Familie heb je, vrienden krijg je (juli); Initiatieven nemen om wat te gaan doen (aug); Kleding maken de vrouw/man (sept); Schoonheid: innerlijk en uiterlijk (okt); Kerstkaart digitaal of per post (nov). Maar de onderwerpen kunnen ook vanuit de groep komen.