Te laat

politiek n Wethouder Matthijs Huizing moest vorige week met de billen bloot tijdens de gemeenteraadsvergadering. De controle op de Jaarrekening 2018 kan namelijk niet op 4 juni gepresenteerd worden. De wethouder schoof alle schuld in de schoenen van het accountantsbureau Ernst & Young.

Huizing: "Ernst & Young lijkt weer niet op tijd te zijn met het presenteren van de Jaarrekening op 4 juni. Ze waren akkoord met een uitgebreide planning. We hebben regelmatig gecheckt of alles volgens plan verloopt. Na herhaaldelijk aandringen kwam afgelopen vrijdag de reactie, dat ze het niet gaan halen. Ze zeggen, dat er heel veel informatie van ons uit moet komen. Dat is niet verbazingwekkend, als je steeds weer opnieuw vragen stelt. We gaan kijken, wat er nog aan gedaan kan worden." Hij verzuchtte: "We moeten de Provincie waarschijnlijk op de hoogte stellen, dat we niet op tijd zullen zijn."


Puzzel

politiek n Volgens gemeenteraadslid Vellema (D66) zijn de basisscholen niet blij met de gemeente, waar het gaat om het regelen van zaalhuur voor het komende schooljaar.

Vellema stelde: "De gemeente heeft een wettelijke zorgplicht met betrekking tot het bewegingsonderwijs voor scholen. Gesprekken zijn gaande over het inroosteren van gymzalen Poelweide en de Cuyl. Maar de communicatie daar tussen de ambtenaar en de scholen verloopt niet helemaal vlekkeloos. Er is een rooster gemaakt vanuit de gemeente, dat niet helemaal in overleg is gebeurd met de basisscholen."
Nieuwenhuis gaf hierop aan, dat het regelen van zaalhuur voor gymlessen ieder jaar weer een 'puzzel' is. "Het gymrooster met scholen is toch weer rondgekomen. Problemen over communicatie is ons niet bereikt."

Verder liet Nieuwenhuis op verzoek van Vellema weten, dat hij in gesprek gaat met sportverenigingen om te kijken of zij hun faciliteiten beschikbaar willen stellen voor gymmende basisschoolleerlingen.


Actie tegen bastonen

politiek n De gemeente hanteert voortaan strengere regels,waar het gaat om geluidsoverlast bij festivals. Aanleiding hiervoor was de tsunami aan klachten vanuit Warmond en Leiden over het Wildebras festival bij de Klinkenbergerplas. Raadslid Welling (PrO) kaartte dit onderwerp aan tijdens de raadsvergadering.

Burgemeester Jaensch liet weten, dat er geen regels overtreden zijn, maar dat de gemeente desalniettemin maatregelen neemt. "De windrichting was een hinderlijke factor; deze stond hard in de richting van de Merenwijk en Warmond. Het is mogelijk om op de geluidsbron een tegenbron te plaatsen om de bassen te dimmen. Bij komende festivals in Oegstgeest moeten die bastonen worden verminderd." Het gemeentebestuur gaat voortaan ook haar buurgemeenten Teylingen en Leiden informeren over ieder festival.